Yaptığı her açıklama ile gündeme gelen ve sağlıklı yaşamın sırlarını paylaşan Saraçoğlu, bu kez de dikkat çektiği o besin ile şaşırttı. Hemen her uzmanın karşı çıktığı o besinin tüketiminin belirli koşullar altında son derece faydalı olduğunu düşünen Saraçoğlu, "Yemeyin demek tam bir saçmalık!" diyerek tepkisini dile getirdi. 

HANGİ TÜR EKMEKLER TÜKETİLMELİ?

Saraçoğlu, ekmek tüketiminin önemine dikkat çekerken hangi tür ekmeklerin tüketilmesi gerektiğini de belirtti. Geçmiş yıllara kıyasla düşen ekmek kalitesini eleştiren Saraçoğlu; "Her programda birkaç defadır söylüyorum, gene söyleyeyim. Babam bana 15 kuruş verirdi işte 5 kuruştu o zaman ekmek, 3 tane ekmek alırdım yaklaşık 200 metre mesafedeyim.

KASTAMONU'DAN ÖZEL GETİRTİRDİM 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadro açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadro açıklaması!

Saraçoğlu, ekmekten bahsederken özellikle bir bölgenin ekmek kalitesine de dikkat çekti: "Ben eskiden yani 7 yıl öncesine kadar, hatta 6 yıl öncesine kadar Kastamonu'dan getirtirdim ekmeği. Sonra ne olduysa bunu tesadüf televizyonda ben açıkladım.

Kastamonu ekmeği çok satılır olmaya başladı. Sonra benim başta aldığım ekmeğin tadı değişmeye başladı. Ben de almaz oldum. Şimdi belki düzeltmişlerdir.

Ekmek yemek kadar yenen ekmeğin öneminin de altını çizen İbrahim Saraçoğlu, özel mayalı ekmek türlerinin faydalı olabileceğinin de altını çizdi. Peki, organik ekmek tüketiminin faydaları neler?

EKMEK TÜKETİMİNİN FAYDALARI

Ekmek tüketirken özellikle buğdaylara dikkat etmek, ekmeğin kanserojen içerip içermediğini incelemek de fayda sağlaması açısından önem taşıyor. İntolerans, diyabet gibi farklı rahatsızlık ve sorunlar için ise doktor onayı olmadan ekmek tüketiminden kaçınılması öneriliyor.