Zonguldak Tepebaşı Mahallesi cemaati Tepebaşı Camii İmamını Müftülüğe şikayet etti. Cenazenin yıkatılmasında zorluk çıkardığı, cemaatin sayısını düşürdüğü, vaaz vermediğini iddia eden cemaat, Zonguldak il Müftülüğünden hocanın camiden gitmesini istiyor. 

‘Eşimden, çocuğumdan, işimden feragat ettim’ ‘Eşimden, çocuğumdan, işimden feragat ettim’

 

Kanserden ölen eşinin Tepebaşı camiinde yıkanması vasiyetini yerine getirmek isterken Tepebaşı Cami İmamı Mevlüt hocanın kendisine zorluk çıkardığını ifade eden İbrahim Doğan, "Cami imamı Mevlüt hoca bize zorluk çıkardı. Önce yıkatmak istemedi, doktor raporunu gösterince yıkatılacak yeri gösterdi ama lambayı bozuk diye yaktırmadı. Camimiz doğal gazlı olmasına rağmen sıcak suyu açtırmadı, eşimin cenazesini soğuk suyla yıkamak zorunda kaldık. Eşimi yıkayan bayan 20 yıldır ilk defa böyle birşeyle karşılaştığını söyledi. Şikayetimi 20.07.2020 tarihinde Zonguldak İl Müftülüğüne yazılı olarak dernek başkanı ile birlikte yaktım. 4 defa şikayetimizin sonucunu sormaya gitmemize rağmen sonuç çıkmadı" dedi. 

İbrahim Doğan ve bazı vatandaşların imzasıyla yapılan şikayette hocadan memnun olmadıklarını, emekli olacağı için önemsemediğini, caminin içi ve dışının pislikten geçilmediğini, cemaatten sonra camiye geldiğini ve en önemlisi vaaz vermediğini belirterek hocanın camiden gitmesini istediklerini vurguladılar.