Eğitimde, Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Mücahit Uslu, öğrencilere teknoloji, alkol, tütün gibi konularda bağımlılık hakkında bilgi verdi.

Kadın ve Çocuk Hakları Bağlamında Tütün Endüstrisi Eleştirisi

Öğretim Görevlisi Mücahit Uslu, eğitimde özellikle tütün mamullerindeki bağımlılık konusunda Türkiye'nin yüzde 90 oranında dışa bağımlı olduğunu vurgulayarak, "Yılda 70 milyar lira parayı Amerikan şirketine aktarıyoruz" dedi. Uslu, tütün endüstrisinin kadın ve çocuk haklarına zarar veren bir faaliyet olduğunu belirterek, özellikle tütün tarımında çalışan kadınlar ve çocukların maruz kaldığı toksinlere dikkat çekti.

AW101609_05

Sigara İzmaritlerinin Çevresel Etkisi ve Geri Dönüşüm Sorunu

Uslu, sigara izmaritlerinin çevresel etkilerine de değinerek, izmaritlerin geri dönüşümsüz ve toksik olduğunu söyledi. Çevreye bırakılan izmaritlerin toprak ve suyu kirlettiğini belirten Uslu, özellikle kuşların bu izmaritleri yanlışlıkla besin olarak algılayarak yutabileceğini ifade etti.

AW101609_03

Ekonomik Boyut ve Türkiye'nin Dışa Bağımlılığı

Ekonomik boyutta Türkiye'nin tütün mamullerinde yüzde 90 oranında dışa bağımlı olduğunu ifade eden Uslu, Türkiye'nin tütün endüstrisinden elde ettiği gelirin büyük bir kısmının Amerikan şirketlerine gittiğini dile getirdi. Ayrıca, tütün endüstrisinin ülke ekonomisine olan olumsuz etkilerine dikkat çekti.

Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce dikkat! Ölümcül sonuçlar getirebilir Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce dikkat! Ölümcül sonuçlar getirebilir

Bağımlılıkla Mücadelede Bilinçlenme Çalışmaları

Kastamonu Üniversitesi'nin bağımlılıkla mücadele eğitimleri kapsamında düzenlenen etkinlik, öğrenciler arasında bilinçlenmeyi amaçlayarak bağımlılıkla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirildi.

HABER MERKEZİ