Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik altınla ilgili yeni tahminler ve önerilerde bulundu.

Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, altının gramının 4 bin TL’nin üstüne çıkacağını ve 2024 yılının köşeyi dönme ve para kazanma zamanı olacağını açıkladı.

"2024 YATIRIM YAPIP KÖŞEYİ DÖNME ZAMANI"

2024’ün köşeyi dönme zamanı olduğunu ifade eden Başkan Çelik, “Ons yükselmeye başladı. 1 ons altın 2 bin doların altına düştü. Bu aşikar belli oldu. 5 Ocak’da açıklamamda altının gramı 4 bin TL sene sonunda, 31 Aralık’da 4 bin TL’yi göreceğiz demiştim. Geçen hafta city bankanın açıklamaları altının onsu 3 bin dolar olacak demesiyle en az sene sonunda 4 bin TL olarak tehdit ediyorum. 4 bin TL’nin üstü olacaktır. Çok ciddi anlamda 2024 yılı altına yatırım yapıp para kazanma ve köşeyi dönme zamanı.”

A L T I N

"ELİNDE PARASI OLAN ALTINI TERCİH ETSİN"

Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, ekinde parası olanın altını tercih etmesi gerektiğini söyleyerek, “Elinde parası olan öncelikle altını tercih etsin. Dövizden yüzde yirmi yüzde otuz fazla kazanacaktır. Banka faizlerini yüzde elli verseler dahi ondan yüzde elliyle yüzde yüzü yakalayacaklardır. Altın alsınlar. Altın borcu olanlar kesinlikle altın borcunu kapatsınlar. Düğün yapacak olanlar kesinlikle ellerinde imkan varsa biran önce altın alıp yatırsınlar. İleride çok daha ulaşılmaz rakamlar olacağından dolayı tercih etsinler. Bir de bankalardan altın alan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bankalarda alım satım makası çok yüksektir. Akşam 5’den sonra Cumartesi, Pazar günleri, bayram tatillerinde çok yüksek alım satım farkları var. Alım satım farkları oluşuyor. Biz de 50 lirayla Zonguldak’ta ki bütün kuyumcularda en düşük rakamlar bizdedir. Akşam 5’den sonra cumartesi pazar tatillerde dahil yine 50 lira. Anında nakit ihtiyaçlarını ben ve meslektaşlarım görüyoruz. Çok daha yüksek rakamlara zarar etmeye gerek yok.”diye konuştu.

Emre Can Bayram 

Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu'da kaç tane Suriyeli yaşıyor? Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu'da kaç tane Suriyeli yaşıyor?

Zonguldak Haberleri