THY uçuşunun başlaması hayalinin ardından pistin genişleme ve uzama hayali de gerçek oluyor…

HAYAL ETTİK, GERÇEK OLDU!

  • Zonguldak, Bartın, Karabük ve Avrupa’daki bölge insanı başta olmak üzere yaklaşık 2 milyon kişiyi ilgilendiren Zonguldak Havaalanı hayalinde ikinci kısım da gerçekleşiyor.

 

Mustafa Çağlayan oy verme krizi konusunda konuştu! Mustafa Çağlayan oy verme krizi konusunda konuştu!
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Mart 2019 tarihinde Zonguldak’a geldiğinde verdiği talimatla 12 Mayıs 2019 tarihinde yurt içi uçuşlarının THY ile başladığı Zonguldak’ta uçuşlarında daha büyük uçaklar ve iptallerin azaltılması için hayal edilen pist uzama ve genişlemesi gerçekleşiyor.

 

  • Avrupa Zonguldaklılar Derneği ve Zonguldak Platformu ile birlikte yüzbinlerce insanın 2012 yılından beri hayal edip çalmadık kapı bırakmadığı Zonguldak Havaalanının uzama ve genişlemesinde en somut adımlardan biri geçen hafta atıldı.

 

  • Öte yandan altyapı çalışması için gereken ve yaklaşık 70 gündür Hazine ve Maliye Bakanlığında bloke edilmiş 6 milyon 300 bin liranın gelmesi beklenmeden çalışmaların hız kesmeden devam edeceği açıklandı.

 

  • Bir aksilik olmazsa en fazla 30 gün içinde havaalanı pistinin uzatma ve genişlemesinin altyapı çalışmasının bitirileceği belirtildi. Altyapı çalışmasının temelinin akabinde de betonlama çalışmasının hemen başlayacağı, onun da bir hafta süreceği ifade edildi. Bölge halkıyla birlikte birçok uçak firmasının umutla beklediği çalışmanın 20 Haziran gibi bitmesi bekleniyor.