Zonguldak Havalimanına uçacağını açıklayan Corendon Airlines şirketinden sonra gözler diğer firmalara çevrildi. THY dahil 5 firma Almanya'dan uçuşları başlatmak için pistin uzaması ve genişlemesini bekliyor.

Corendon Zonguldak'a uçacağını açıkladı. Sırada Atlas, Eurowıngs, Pegasus, Sunexpress ve THY var. Geçen sene de uçmak isteyen firmalar pistin dar ve kısa olması nedeniyle uçuşa başlayamamışlardı. Uzayıp genişleyeceği vaadi bile firmaların uçacağız açıklaması yapmasına yetti. 

Çaycuma TOKİ konutları neden teslim edilmedi? Çaycuma TOKİ konutları neden teslim edilmedi?

Zonguldak Havalimanında uzama ve genişleme için ön hazırlık başladığını öğrenen firmalar şimdiden hazırlık yapmaya başlarken pistin uzaması ve genişlemesi durumunda aynı anda 5 firmanın Zonguldak Havalimanına sefer düzenleyeceği belirtildi. 

 

SIRA DAĞIN TIRAŞŞLANMASI, DIŞ HAT TERMİNALİNİN YAPILMASINDA

Yurt dışı başta olmak üzere seferlerin ve yolcuların artmasıyla mevcut terminalin yetmeyeceğini belirten THY üst düzey yetkilisi, pistin 600 metre uzatılıp en az 2.400 metreye getirilmesi, 15 metre genişletilip 45 metre genişliğe ulaşması ve dağın da tıraşlanması durumunda büyük gövdeli jumbo uçakların da inebileceğini belirtti.

Pist sorunun ardından dağın tıraşlanması ve dış hat ek terminalinin yapılmasının gerektiğini belirten yetkili, "Buraya milyonlarca yolcu gelecek. Böyle deyince hayal gibi gelebilir ama görün bakın, 2-3 seneye her gün uçaşlar yapılacak" dedi. 

Pistin 600 metre uzaması ve dağın tıraşlanmasıyla kargo uçaklar dahil büyük gövdeli uçakların çok rahat inebileceğine vurgu yapan yetkili, kısa vadede yeni havaalanına gerek olmadan sorunun aşılabileceğini belirtti.