Alman toplumunun çok sık kullandığı ve özellikle kızdıkları zaman söylediği bir söz vardır.

“HAU AB… HAU AB.”

Yani Türkçesi “Defol- Defol” demektir.

İnsanlığa kâbus gibi çöken ve binlerce can alan, almaya da devam eden Korana Virüse Cavit 19’a diyoruz ki;

“HAU AB. HAU B.””

Bunaldık, sıkıldık…

Korana Virüs yüzünden hayatımız alt üst oldu.

En yakınımızla bile aramıza mesafe koyduk.

Sosyal medyadan açıkladı! Sosyal medyadan açıkladı!

Bu virüsün hayatımızdan ne zaman defolup gideceğini de bilmiyoruz.

Devlet yetkililerimizin açıkladığı şekilde kurallara uyuyor, hem kendimizi, hem ailemizi, hem sevdiklerimizi ve hem de virüsün yayılmaması için elimizden geldiğince sosyal mesafeye dikkat ediyoruz.

Sonuçta insanız şaşarız.

Hata yapabiliriz.

Bu sebeple yaz ayına girdiğimiz şu günlerde havaların da sıcaklığıyla birlikte aramızda dolaşan bu kalleş düşmana karşı gevşemeyelim, hayatımızdan tamamen defolup gitmesi için tüm toplum olarak kenetlenelim ve yaz ayında bari insan gibi bir yaşama kavuşalım.

Bu konuda ülke genelinde ve Zonguldak’ta güzel gelişmeler oluyor, virüsün yayılmaması için herkes üzerine düşeni yapmaya gayret ediyor, etmeli de. Biraz daha dikkatli olur ve sosyal mesafe kurallarına uyup, maskesiz dışarıda dolaşmazsak galip gelen insanlık olur.

Dayan Zonguldak;

Sabır Zonguldak;

Evde kal Zonguldak,

Güzel günler yakında inşallah…

VALİ PAZARLIK DEĞİL GEREĞİNİ YAPAR!

Korona virüsünün hayatımızı tehdit ettiği Mart ayı başından itibaren gerekmedikçe evden dışarı çıkmıyor, haber, köşe, ve “foto konuş” başlığı atındaki tüm yazılarımı evden yazıyor ve İMZA sitesinde okuyucularımızla paylaşıyorum. Bu yazılarım aynı zamanda İMZA Gazetesinde de her hafta Çarşamba günkü nüshamızda yayınlanıyor.

Zonguldak’ta yaşanan tüm gelişmeleri rahat kafayla evden takip ediyor ve fırsat bulduğumda da Vali beyin ve Belediye Başkanımızın önemli toplantılarına katılıyorum. Devlet olarak bu ölümcül virüsle gerçekten çok hummalı ve dikkatli bir çalışma yürütülüyor, çok şükür ki gelinen noktada yetkililerimizin açıkladığı şekilde iyi noktadayız bu da bizi mutlu ediyor. Özellikle “EVDE KAL” çağrılarına uyarak hem kendimizi ve hem de toplumumuzun virüse bulaşmaması adına vatandaşlık görevimizi yapmaya çalışıyoruz.

İfade ettiğim gibi evden gelişmeleri takip ediyorum. Öncelikle de yerel basını takip etmek en önceliğimdir. Bu pencereden baktığımda geçtiğimiz günlerde Sayın Vali Erdoğan Bektaş’ın yapmış olduğu basın toplantısında sağlık çalışanları hakkında ifade ettiği üzücü sözleri tasvip etmesem de gerçekten kasıtlı olarak dile getirilmediğini,  aksine yönettiği ve sorumlu olduğu Zonguldak ilindeki bu hadiselerden duyduğu olumsuzluklar sebebiyle istemeden böyle söylemlerin ağzından çıktığına inananlardanım.

SONRA NE Mİ OLDU? Laf ağızdan çıktı ya, Sonra bazı fırsatçı yaygaracı kalemşörler ve burada durmasından rahatsız olanlar aldı sazı eline ve Vali Bektaş’ı yerden yere vurmaya çalışarak istifasını ısrarla dile getirdiler. Suları bulandıkça iyice bulandırdılar ama DİK duran Vali Bektaş sonunda makamında kaldı, kalmaya da devam etmelidir.

Olayın sıcaklığını koruduğu zamanlarda iddiaya göre, Milletvekilleri ve Vali Bektaş Kozlu’da bir araya gelmişler ve burada bazı tasvip edilmeyen pazarlıkların yapıldığı basında yazıldı çizildi. Sonra olayı sürekli dile getiren malum gazetecinin yazdığı eleştirisel yazıları geri çektiği de vurgulandı. Gerçekten mide bulandıran ve çok değerli bir Valiyi töhmet altında bırakan bu iddiaları hayretle izledim.

Fakaaat, altını çizerek ifade ediyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Devleti temsil eden bir Valinin iddia edilen böyle bir durumda malum gazeteciyle orada-burada bırakın pazarlık yapmayı “GEREĞİNİ YAPACAĞINA” inananlardanım. Ne oldu, ne bitti katılanların vicdanında saklı olsa da ben Sayın Vali Erdoğan Bektaş’ın içten, samimi, dürüst bir bürokrat olduğuna tanıdığım kadarıyla, sohbet ettiğim kadarıyla inanıyorum. Koskoca Vali bu kadar da basite alınmaz. Vali demek Cumhurbaşkanının temsilcisi demektir. “Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna bile az.” demişler.

Herkes akıllı olsun… Zonguldak’ı seven ve burada yaşamaktan haz duyan bir vatandaş olarak bu tür durumlardan son derece rahatsızım.

Kalın sağlıcakla…