Osmanlı'nın Denizcilik Kalbi: Bartın'ın Unutulmaz Gemi Yapım Mirası... Osmanlı'nın Denizcilik Kalbi: Bartın'ın Unutulmaz Gemi Yapım Mirası...
Bartın Halkevi, Hattat Holding’in Amasra’da termik santral yapmak isteyen Hattat Holding’e yönelik bir açıklama yayımladı. Hattat Holding’in Bartın Amasra’da yapmayı planladığı termik santrale Belediye Başkanı Recai Çakır, karşı çıkmıştı. Çakır’ın yatırım yapmayı planlayan Çinli şirketlere mektup yazması ve santrale karşı çıkması gerekçesiyle Hattat Holding de Çakır’a dava açmıştı. 7 Mayıs’ta ise Bartın Halkevi’nden Hattat Holdin’in bu ısrarına yönelik bir açıklama geldi. Bartın Halkevi’nin Facebook sayfasında Bartın Halkevi Şube Sekreteri Emin Öztürk imzasıyla yayımlanan açıklamada Bartın-Amasra halkının daha önceki termik santral girişimlerinde aldanmadığı ve yine aldanmayacağı vurgusu yapıldı. Amasra halkının doğasına, ormanına sahip çıkacağı ve Hattat gibi fırsatçı şirketlere alan bırakmayacakları belirtiliyor. Açıklamanın tamamı şöyle:
"Termikçi Hattat Sen Kaybettin: Pılını Pırtını Topla ve Git! Amasra’yı yok etmeye gelen, kendisinin kömürcü mü, termikçi mi olduğunu bile iki konuşmada bir karıştıran Mehmet Hattat, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ın Çinli şirketlere gönderdiği mektubu fırsat bilip, Amasra Belediyesi ve Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır aleyhine 1 milyon liralık tazminat davası açmış. Dur bakalım ne yapıyorsun Hattat? Milyarlar kazanmak için geldiğin Bartın’da, ipe sapa gelmez olduğu belli olan bir davayla birkaç kuruş kopararak gitmeye mi çalışıyorsun? Dün Bartın Platformu açıklamasında dendiği gibi sana Bartın’dan zırnık yok. Kömür çıkarmak için 2005’te geldiğin Amasra’da, 16 yıldır kömür çıkarmadığın halde aynı yerde termik santral yapmak için her türlü hukuksuzluğa başvurdun ve halkı aldatmaya çalıştın, fakat Bartın-Amasra halkı hiçbirine aldanmadı. Şimdi bunlara ek olarak Bartın-Amasra halkını bu şekilde susturmaya mı çalışıyorsun? 16 yıldır öğrenemedin mi Hattat, ne yaparsan yap Bartın-Amasra halkını susturamayacaksın. Sen bizleri başlangıçta termik santrale karşı oldukları halde üç beş kuruşla beslediğin için taraf değiştiren parazitlerinle mi karıştırdın? Bizler ne üç kuruşluk vaatlerine kanarız, ne de tehditlerine boyun eğeriz. Hattat, Amasra B sahasında 16 yıldır 1 kilogram kömür çıkaramadın. Kömür çıkarmayacağını, kömürü termik santral için paravan olarak kullanacağını biz biliyorduk da, şimdi tüm alem gördü. Bizlerin mücadelesi ve verilen mahkeme kararları nedeniyle termik santral kuramayacağını da anladın. Bu madenlerin Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından işletilmesi sayesinde yöre insanımızın daha çok sayıda ve daha güvenli şekilde iş sahibi olabileceğini çok iyi biliyoruz. Verdiğimiz bunca mücadeleden sonra Amasra’ya termik santralin yapılmasının önünü yıllardır nasıl kesmişsek, ülkenin milli değeri olan taşkömürü ocaklarında, Çinlilerin değil, yöremiz insanının çalışmasını sağlamak için mücadele edeceğimizden hiç kuşkun olmasın. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ın bu sorumlulukla, bizler adına yapmış olduğu bir çalışmayı, onun ve bizlerin aleyhine kullanamazsın. Orada dur. Haddini bil. Sen Kaybettin: Pılını Pırtını Topla ve Git! Bizler Amasra ve Bartın Halkı olarak doğamıza, ormanlarımıza ve duyumuza hep birlikte sahip çıkacağız.Doğamıza , işimize aşımıza da göz koyanları da Bartın’dan dün olduğu gibi bugün de defedeceğiz. Kamuoyuna Saygılarımızla…"