Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. tarafından Amasra'da hayata geçirilmesi planlanan "Kömür Hazırlama (Lavvar) Tesisleri, Lavvar Atığı Depolama Tesisleri, Dolgu Alanı İle Rıhtım ve İR 86970 Numaralı Ruhsat Sahasında Taşkömürü Üretimi Entegre Projesi" için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı düzenlenecek.

Proje, Amasra Tarlaağzı, Kaleşah, Kum, Bostanlar, Topderesi, Gömü ve Kazpınarı Köyü Mevkii ile Bartın Merkez İlçesi, Kaman, Uzunöz ve Uğurlar Köyü Mevkii'nde gerçekleştirilecek. Kömür Hazırlama (Lavvar) Tesisleri, Lavvar Atığı Depolama Tesisleri, Dolgu Alanı, Rıhtım, ve Taşkömürü Üretimi Entegre Projesi, bölgede enerji ve maden sektörüne yönelik önemli bir yatırımı temsil etmektedir.

Çevresel etkilerin değerlendirilmesi amacıyla düzenlenecek ÇED toplantısı, 8 Şubat tarihinde saat 14.30'da Amasra Kaymakamlığı Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Toplantı, Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı olarak planlanmış olup, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği'nin 9. Maddesi gereğince halkın görüş ve önerilerini almayı hedeflemektedir.

Bu tür projelerin ÇED süreci, çevresel etkilerin ve sürdürülebilirlik önlemlerinin değerlendirilmesi açısından büyük bir öneme sahiptir. Toplantı, projenin çevresel etkilerini değerlendirmek ve kamuoyunun görüşlerini almak amacıyla düzenlenmiştir.

Katılımcılar, projenin etkileri, riskleri ve koruma tedbirleri hakkında detaylı bilgiler alarak sürece aktif bir şekilde katılım sağlayabileceklerdir.

Ankara, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Kırıkkale ön plana çıkıyor… Ankara, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Kırıkkale ön plana çıkıyor…

HABER MERKEZİ