ZBEÜ'de 4. Bahar Sempozyumu Başladı ZBEÜ'de 4. Bahar Sempozyumu Başladı

Hasta Yatağı Temizliği Ve Bakımı Nasıl Yapılır?

Uzun süreli hastalıklarda bireyler hastalığın vermiş oldukları hasarın beraberinde devamlı bir şekilde hastaneye gidip gelmek sonra beklemek gibi sebeplerden dolayı da hem psikolojik hem bedensel yıprana bilir. Tedavi süresi uzadıkça bu durum bireyler için hiç çekilmez bir durum alır. Ya da hastanede yatmak mecburiyeti olan hastalar için bu durum yine aynıdır.  Özellikle uzun süreli yatakta yatılı olarak hastanede yatan hastalar bir zamandan sonra psikolojik bir şekilde bunalıma girmektedir. Pek çok hastalığın tedavi edilmesinde hastanın moral ve psikolojisi çok önemli bir etkiye sahiptir. Bu sebeple de hastaların devamlı olarak morallerini yüksek tutulması gerekir. Fakat hastanede kalmak zorunda olan hastalarda moral bozukluğuna yol açarak onların tedavileri üzerinde olumsuz etkiler meydana getirir. Bu durumu sorunsuz bir şekilde geçirebilmek için bazı hastaların tedavisine doktorun da onayı ile ev ortamında bakımı devam eder. Fakat hastalara evde bakılırken dikkat edilmesi gereken bir takım hususlar yer alır. Bu hususlar hastaya evde bakımını sağlayacak kişiyi yakından ilgilendirir.

Hasta Yataklarından Temizlik

Hasta yataklarının belli şartları vardır. Genel olarak  bu şartlar yatağın yer aldığı ortama bağlıdır. Hasta yerleştirildiği ortam kolay bir şekilde enfeksiyon kapabileceği ve temizlikten uzak bir yer olmamasına dikkat etmek gerekir. Hasta yatağında yer alan mikropların iyi bir şekilde giderilmesi  için yatak içinde yer alan şilte çıkarılıp sıcak suda  temizliğinin yapılması gerekir. Ayrıca bedenin hasta yatağına teması olacağı için pamuklu ürünlerin tercih edilmesi hastanın rahatı ve yatağın temizliği konusunda çok daha uygundur. Bu şekilde hastanın bedeni kendisi için gerekli olan havayı alma imkânını yakalar. Temizliğin yapılması gereken diğer şeylerde nevresim ve çarşaftır. Bu parçalarında steril bir şekilde temizlenmesi sağlanır. Nevresimi ve çarşaflar da aynı şekilde pamuklu ürünler tercih edilmesi sağlık ve hasta için en uygun olanıdır.

Hasta Yataklarının Bakımı

Hasta yatağını satın almadan önce mutlaka hasta yatağı hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Küçük bir araştırma sonrasında medikal firmaların ve özellikle hasta yatağı satışı yapan yerlerin internet siteleri ziyaret edilerek yatakların özelliklerini ve sizin için en uygun olan seçeneklerin araştırmasını gerçekleştirebilirsiniz. Hasta yatakların hep zaman son teknoloji ile donatılmıştır. Bu yataklarda üretim amacı hastaların yattıkları sürece rahat etmeleridir. Farklı özellikleri olan hasta yatakları zamanla motor ve diğer aksamlarında deformasyon gerçekleşebilir. Bu da zamanla hastaya zarar verebilir. Bunların gerçekleşmesini engellemek için yatağı satın alacağınız firma tarafından devamlı bir şekilde yatağın bakımını yaptırmanız gerekir.

Hasta Yataklarının Kullanımı ve Kurulumu

Hasta yatakları kurulum ve montaj esnasında genellikle satın alma işlemini gerçekleştirdiğiniz firma devreye girer. Doğru kullanımı nasıldır gerekli olan tüm tanıtımı yapılır. Bu sayede size hastanızın ihtiyacı doğrultusunda gerekli her şeyi tanıtım ve kurulum sırasında öğrenebilirsiniz. Yataklar genellikle birkaç büyük parça halinde adrese teslimi gerçekleşir. Firma yetkilileri bu parçaları kısa bir sürede bir araya getirerek yatağı çalışır ve problemsiz bir şekilde size teslimini gerçekleştirir. Yatağın kullanımına unutmamak için motor sistemi ve detaylar anlatılırken küçük notlar almak  yararınıza olacaktır.

Konforlu Bakım İçin Havalı Hasta Yatağı

Tedavilerine evde devam edilmesi kararlaştırılan hastalar için hasta yatağı oldukça önemli bir unsurdur. Özellikle de hastanın devamlı bir şekilde yatakta kalması şart ise bu durum daha da önem kazanır. Hastanın yattığı yatağın rahat olması ve bedelinin düzenli bir şekilde hava almasına izin verir niteliği olan bir yatağın olması gerekir. Bu niteliği olmayan yataklar yatakta yatan hastaların vücudunda bazı yaralarının oluşmasına meydan verir. Hastalık esnasında hastanın rahat etmesini sağlamak için havalı hasta yatağı modelleri tavsiye edilir. Bu yataklar hem kolay hava alır hem de hastalığın rahatı bakımından oldukça büyük rahatlık sunar. Sizde hastalarınız için havalı hasta yatağı kiralama hizmetini tercih ederek daha rahat bir evde bakım ve tedavi süreci geçirmelerini katkıda bulunabilirsiniz.

Havalı Hasta Yatağı Kiralama

Havalı özelliği olan hasta yatakları normal hasta karyolası ürünlerine göre biraz daha maliyeti yüksek olan yatak çeşitleridir. Fakat bazı medikal firmaları herkesin bu yatağı kolay bir şekilde erişimini sağlamak için havalı yatak kiralama hizmeti başlatmıştır. Bu medikal firmalardan bir yatak kiralayarak evinize getirmeniz ve hastanın tedavi süresi boyunca az bir miktar ücret ödeyerek kullanımı rahatlığını elde edebilirsiniz.  Hasta yatağı kiralama işleminin satın almaya göre oldukça düşük bir maliyetli işlemdir. Yatakta yatmak zorunda kalan hastalar için hasta sahipleri bu yatağı kiralama yöntemi ile temin ederek hastalarının rahatını artırabilir.

Hasta Yatağı Fiyatları

Hasta yatağı denildiği zaman bahsi geçen tek bir yatak çeşidinden bahsedilmez. Farklı modellere sahip onlarca hasta yatağı çeşidi mevcuttur. Bu durumda sabit bir fiyattan söz etmenin mümkün olmadığı anlamına gelir. Bu sebeple hasta yatağı fiyatları hakkında bilgi sahibi olmanın en iyi yolu bu ürünlerin satışını gerçekleştiren bir medikal firmasından ayrıntılı bir şekilde bilgi almaktır. Her bütçeye uygun hasta yatağı yer alır. Fakat hastaları rahat etmesi yönünden havalı hasta yatakları daha elverişli olan yatak çeşididir. Hasta yakınları bu yataklardan bir tane satın alarak evde yatmakta olan hastanın daha iyi şartlarda tedavisinin devam etmesine olanak sağlanabilir.