Asırlardır, ilk çağlardan  bugüne kadar kurulmuş olan medeniyetleri, hele kendi medeniyetimizi iyice bir inceleyelim.

Neredeyse tamamının, içerideki iktidar hırsı gözünü kör etmiş işbirlikçilerin, dışarıdaki güç odaklarına verdiği katkı ile yıkıldığını görürüz.

Bu bazen alenen devleti yıkmak adına olmaz,iktidardaki  mevcut gücün sahibine haddini bildirmek adına da olabilir.

Mesela II.Viyana kuşatmasında Giray Han, Osmanlı yıkılsın diye değil de, orduların komutanı olan Sadrazam Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'ya bir husumetinden dolayı haddini bildirmek ve kendi kıymetini daha iyi bilinmesi için zamanında yardım etmedi.
Bu küçük haddini bildirme hamlesinin  sonucu, 
yenilmez diye bilinen Osmanlı'nında yenilebileceğini, Avrupalıya bir ve beraber olursak Osmanlı'yı Avrupadan atarızın duygusunu yaşatıp,moral ve  güç verdi.

Sözde küçücük görülen bu had bildirme hamleside Osmanlı'nın sonunun başlangıcı oldu.

O gündür bu gündür Osmanlı'yı yok etmek için olan icraatlerde Avrupa hep birlik oldu.

En son Cennet Mekan Abdülhamit Han'ın hal edilmesinde de Avrupanın birlikte Osmanlı'ya olan saldırısını görüyoruz. 

Otuz yıl boyunca bu saldırılardan sonuç alamıyorlar ama yılmıyorlar ve içerideki işbirlikçilerlede Abdülhamit Han düşmanlığında ittifak yapıp sonuç almayı başarıyorlar. 

Avrupa Osmanlı'daki işbirlikçilerini,
Cennet Mekan Abdülhamit Han düşmanlığı ile devletin bekasını aynı potada birleştirip,  
Abdülhamit Hanı tahttan indirip Osmanlı'yı büyüteceklerine inandırıp, sultanı tahtan indirmede en büyük rolü alarak üzerine aldıkları vazifelerini yerine getiriyorlar.

Ama bir kaç sene içinde koca imparatorluğun dağıldığını görenlerden aldatılmış olduğunu anlayan isimler sultanın kapısına varıyorlar ve bin pişman akıl istiyorlar. 

Bize devletimizin bekası için yol gösterin diyorlar.
Bazıları ise o kadar cesurda değiller ama hatıratlarında olsun yaptıkları için pişmanlıklarını yazmadan edemiyorlar.

İş işten geçmiş,şimdi pişman olsalar ne olur?

Mustafa Çağlayan  belediye binasına asılan afişle ilgili konuştu! Mustafa Çağlayan belediye binasına asılan afişle ilgili konuştu!

Evet o günü kurtaramazlar ama ilerideki nesillere iyi misal olur ve aynı hatayı bir defa daha yapmamaya vesile olurlar belki.

İşte tıpkı bu günlerde de Türkiye'nin şahlanıp yollarına takoz koymasını hazmedemeyen ABD ve AVRUPA'lılar ne yapıyorlar?

Hep beraber saldırıyorlar, netice alamayıncada yerli iş birlikçiler (bölücüler,makam ve mevki hırsına esir olanlar,dışarıdan birilerinin taktığı tasmalarla dolaşan,bir birlerine benzemezleri birleştirip)devreye alıyorlar.

İç ve dış mihrakların ülkemiz üzerindeki operasyon planları yine tutmadı.Kovid-19 pandemisi ile Avrupa ve ABD'deki gibi ülkemizin mezarlıklarının dolacağı, ekonominin iflas ederek işsizlik ve açlığın zirve yapacağını ve bu şekilde Recep Tayyip Erdoğan'ın artık işinin bittiğini, kolayca yok edebileceklerini düşündüler.

Ülkemiz içindede,
Adına Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı denerek birbirine benzemezler birleştirilerek  bu güzel ülkemize operasyon çekebileceklerini düşündüler.

Recep Tayyip Erdoğan düşmanlarına bir bakınız, 
birbirleri ile anlaşabildikleri ne bir değerde, nede ülkemizi ileri taşıyacak herhangi bir projede ortak noktalarını bulamazsınız.

Onların sadece ülkemizle derdi olan üst aklın Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığının partnerleri olmasında birleştiklerini görürsünüz.

Tıpkı birbirine benzemezlerden kurulu, adınıda cazip olsun diye millet ittifakı koyanların üst aklı,
Recep Tayyip Erdoğan'ı yıkmakta yeterli olamayacağını görerek yeni kullanışlı isimleri bu cepheye katmak için yeni yeni ittifaklar oluşturma çabasına girdiğine şahit oluyoruz.
Son günlerdeki sadece lafta kalan HDP ve İP arasındaki laf atışması böyle algıya hizmet etmesi için sembolik bir mizansenden başka bir şey değildir.

HDP itifakı dolayısı ile ülkücülerin ve milliyetçilerin oylarını alamadıklarını görenler, 

İP ile HDP yi güya kapışmış göstererek, küçük atışmalar yapacaklar ama HDP'nin hamisi CHP'ye laf etmeden, CHP + HDP ayrı ittifak biz orada yokuz diyecekler.

İP+Saadet+koltuk rüşveti ile kurulan diğer partilerle 3.ittifakmış gibi algı oluşturarak, CHP ve HDP'ye soğuk olan ve onları ret eden milliyetçi-muhafazakar kesimin oylarına oynayacaklar.

CHP,  İktidar hırslarını kışkırtarak kurdurdukları partilerin ölü doğduğunu görünce,gerekirse meclisde gurup kuracağınız vekil bile size veririz, yeterki siz yolunuzdan dönmeyin mealinde demeçler veriyor.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN düşmanlığı cephesini bu şekilde iyice genişletip,diri tutup,

RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I dolayısı ile zaptı rapt altına alamadıkları TÜRKİYE'yi diz üstüne çökertmeyi ve tekrar emir alan "TÜRKİYE" haline getirmeyi  hayal ediyorlar.

Tıpkı defalarca yaptıkları gibi dışarıdan diz çöktüremedikleri milletimizi içerideki, ama mankurtlaştırdıklarını,ama koltuk hırsı bürümüşleri kullanıp diz üstü çöktürme azmindeler.

Şer odaklarının kullanışlı hainleri  ve hainlikleri bitmez ama bu vatanın koruyucuları, her zorlukda,her şartda vazifelerini yapar.

Hala bilemedikleri veya anlıyamadıkları bu ülkenin hem dua orduları,hemde Mehmetleri uyumuyor.

Salı günü akşamı,bin aydan hayırlı olduğu bildirilen, Kur'anı Kerim'in ilk nazil olduğu gece olan Kadir Gecesini idrak edeceğiz inşallah....
Büyük ihsan-i ilahi olarak bizlere hediye edilen, Kadir gecenizi tebrik ederim efendim.