MERKEZİ Gelsenkirchen kentinde bulunan Avrupa Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği, zor durumdaki hemşerilerine  gıda yardım paketi için kampanya düzenledi ve toplam  18 bin 700 bağış miktarı oluştu .

Zonguldaklı milletvekili Yavuzyılmaz'a önemli görev! Zonguldaklı milletvekili Yavuzyılmaz'a önemli görev!

1.etap yardımın Avrupa Zonguldaklılar Derneği adına bir hayırsever Gurbetçi işadamımızın 800,00 euroluk katkısıyla   Zonguldak'ın Karaman beldesine geçtiğimiz günlerde ulaştırılmıştı.

DERNEK Başkanı Mehmet Karakulak, “Başlatmış olduğumuz ‘Zonguldak’a Yardım Köprüsü’ kampanyamıza üyelerimiz ve yardımseverlerden destek yağdı. Toplanan 17 bin 900 euroyu ilçe kaymakamlıklarımızın  bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma Vakfı hesabına aktarıldı.
İki etapta yapılan Gıda bağışı dahil toplam 18 bin 700 euroluk Gıda yardımına ulaşılmış oldu.
Derneğimizin belirlediği İl merkezi ve ilçelerimizin nüfus oranına ve ihtiyaç durumu gözönünde bulundurularak liste dağılımı yapılmıştır.

Önümüzdeki hafta İlçelerimizde gıda kolileri  Kaymakamlığın kontrolünde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır, bu süreçte hassasiyet gösterip  kampanyamızda yardımcı olan ve katkısı olan yardımseverlere teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.