Almanya’nın Dortmund Hamm şehrinde yaşayan Mesut Buruş, Zonguldak Havalimanı’nın gurbetçiler için büyük bir kolaylık olduğunu, erken bilet almanın da uçuşun daha makul fiyata geldiğini şu sözlerle ifade etti;

“Dünyanın her yerinde bir pahalılık var bu bir gerçek. Biletinizi de çok önceden alırsanız çok makul fiyatlara uçma şansınız var. Almanya’dan hızlı trenle Berlin’e gitseniz bu fiyattan daha fazlasını vereceksiniz. Bileti önceden aldığınızda Dortmund’tan Zonguldak’a çok daha ucuz fiyata gelme şansınız var. Önceden olsa İstanbul’a gece inerdik, gece arabasını kaçırıp sabahı beklerdik. Eziyet olurdu bu bizim için. Tabiki para kolay kazanılmıyor. Böyle bir hizmet varken 300-400 km ileriye gitmek akıl işi olmuyor.

Gürsel Tekin Zonguldak’ta ki poğaçayı karşılaştırdı! Gürsel Tekin Zonguldak’ta ki poğaçayı karşılaştırdı!

HAVALİMANI HOŞ ANCAK EKSİKLİKLER VAR!

Havaalanımız gayet hoş, tabiî ki eksikliklerimiz var. Bunun da ilerleyen zamanlarda daha güzel olacağına inanıyorum. Çünkü çok yoğun bir çalışma var.Dün valimiz oradaydı. Boş bırakmıyorlar ve vatandaşlarımız ellerinden geleni yapıyorlar. Ben orda elemanlarla görüştüm. Orda bizim köylülerimizde var. Diyorlar ki ben okulda böyle eğitim görseydim gerçekten bir şey olabilirdim. Dünya standartlarında eğitim görüyorlar. Taksilerimiz kapının önünde İstanbul gibi dalaverecilik olmaz. Binersin taksine evine götürür ne yazıyorsa onu alır temiz insanlardır.

Gurbetçi gelmiş parasını çalalım gibi kesinlikle söz konusu değil. Mescit yaptırdılar oraya. Dinine bağlı olan insanlar gidip namazını kılabilir. Çay, kahve, lavoba her şey mevcuttur. İllaki biraz daha genişlemesi gerekir. Biraz daha güzelleşmesi gerek. Bunun da herkes farkında. Bu da ilerleyen zamanlarda sizlerin sayesinde, Belediye başkanımızın sayesinde, Ankara’daki devlet büyüklerimiz sayesinde olacağına inanıyorum.

YAZ TATİLİNDE AŞIRI PAHALI!

Bir tek yaz tatilinde aşırı derecede pahalı. 600-700-800 leri duyduğumuz oluyor. Bu abartılı ve çok ayıp bir rakam. Ama yaz tatilinde İstanbu’a uçsan pekte az olacağını sanmıyorum.”