Tiyatro ve sinemanın usta ismi Ayten Gökçer hayatını kaybetti... Tiyatro ve sinemanın usta ismi Ayten Gökçer hayatını kaybetti...
Asya ülkelerinde yemeklerde baharatın bolca kullanılması dünya mutfağında dikkat çekerken zerdeçalın hafızaya çok faydalı olduğu belirtildi. Özellikle Hindistan bölgesinde kullanılan baharatın hafızaya sağladığı faydalar araştırmacılar tarafından merak ediliyor. Zerdeçalın faydaları neler? İşte cevabı... BAHARATIN HAFIZAYA FAYDALARI Güçlü ve doğal bir antioksidan olan kurkumin, zerdeçalın içerisinde bulunan özel bir madde. Tedavi amacıyla da kullanılan bu kök bitkisi beyine sağladığı etki ile bilgiyi öğrenmenize ve işlemenize yardımcı oluyor. Kurkuminin en önemli etkisi beyine sağlamış olduğu oksijenlenme ile hafızayı diri tutması. ZERDEÇALI NASIL KULLANMAK GEREKİR? Uzmanlar zerdeçalın içerisindeki kurkuminden faydalanabilmek için yağ içerisinde hafif ısıya maruz bırakılmasını öneriyor. Sebze veya et yemeklerinizi bitkisel yağ ve zerdeçalla sote etmek bunun için çok ideal bir yöntem. Kurkumin içeren bir gıda takviyesi kullanımında ise emilimi yüksek ve standartlara uygun olanları seçmeye özen göstermelisiniz.