KPSS şartsız personel alınacak! KPSS şartsız personel alınacak!

Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki TÜFE tahmini emekli zammı için ipucu verdi. Buna göre eylülde 67.22 olan yıl sonu enflasyon beklentisi bu ankette 68.01’e ulaştı. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, "Yine yüzde 50’ye yakın SSK ve Bağ-kur emeklilerine, memurlara maaş zammı yapılacağını düşünüyorum" dedi.

Milyonlarca çalışan ve emeklinin gözü kulağı enflasyon rakamlarına çevrilmiş durumda. Merkez Bankası enflasyon tahminini değiştirdi.

Milliyetin haberine göre ekonomist Muhammet Bayram, "Ocak ayında ise verilecek toplu sözleşme zammı yüzde 15 seviyesinde. Arada 9 puanlık bir fark bulunuyor. Bundan dolayı memur ve memur emeklilerine enflasyonun üzerinde 9 puanlık fark verilecek" dedi.

Bayram'ın açıklamaları şöyle:

"Merkez Bankası ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’ni açıkladı. Buna göre sene sonu enflasyonu yüzde 68 seviyelerine yukarı yönlü revize edildi. Yılın ikinci yarısını içeren dönem için enflasyon temmuz ayında 9.49, ağustos ayında 9.09 olarak gerçekleşti. Eylül ayında neredeyse yarıya düşerek enflasyonda yükseliş hızı 4.75 seviyesine geldi.

Bununla beraber memur ve emeklilerin ilk 3 ay için yüzde 25.11 olarak enflasyon farkları belirlendi. Merkez Bankası anketi sonrasında bizim yıl sonu enflasyon beklentimiz ise yüzde 75 civarında. Yıl sonunda enflasyonu yüzde 75 civarında kapatabileceğimizi düşünüyoruz.