Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Ankara’da Kadın İşçi Eğitim Semineri düzenledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın da birer konuşma yaptığı seminer açılışına Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ile GMİS Genel Sekreteri Ertan Kaya da katıldı.

Gazeteciler Başkan Erdem’e hayırlı olsun dedi! Gazeteciler Başkan Erdem’e hayırlı olsun dedi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kadın İşçi Eğitim Semineri’nin açılışında yaptığı konuşmada, işyerlerinin birçoğunun hala sendikamız olduğunu belirterek, “TÜRK-İŞ Genel Başkanı ile çoğu zaman konuştuğumuz ama uygulama fırsatını yeni bulduğumuz bir projeyi önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. O proje Beyaz Bayrak projesi. Bir iş yeri bütün primlerini yatırıyorsa ama daha önemlisi ikinci şartımız sendikalıysa ona Beyaz Bayrak vereceğiz. O iş yerinin önünde o beyaz bayrağın üzerinde ‘Burada düzgün iş vardır. Örgütlü iş vardır’ yazacak” dedi. Son günlerin en önemli meselesinin asgari ücret olduğuna değinen Bakan Bilgin; “Asgari ücret konusunda da başkanın tavrı çok açık. Emeği koruyacak. Asgari ücret hepimizin bildiği gibi adı da üzerinde çok güzel tanımlanmış; asgari ücret. Bu rakam toplumu tatmin edecek, adalet duygusunu pekiştirecek, onu güçlendirecek. Burada emekçiler sahipsiz değildir, devlet sosyal devlettir ve buna sahip çıkmaktadır kanaatini yerleştirecek bir seviyede olacağına inanıyorum. Bu anlayıştayım ve TÜRK-İŞ Başkanıyla bu konuda uzlaşma içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

Seminer açılışında bir konuşma yapan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret konusunda kamuoyuna bir rakam söylememeye özen gösterdiğini ifade ederek, "Biz bir rakam söylüyoruz ama yetkililere söylüyoruz. Bu rakamı Maliye Bakanı biliyor, Çalışma Bakanı biliyor, Sayın Cumhurbaşkanımız da biliyor. Bunu kamuoyunda söylediğimiz zaman kendimizi bağlıyoruz. İki yıl önce bir rakam söyledim, o dönemde 70 lira eksik verdiler bize. İşveren, ‘TÜRK-İŞ’in dediği rakam ortada' diyerek 70 lira vermedi. Makul bir rakamda buluşmak lazım. Bu paranın altında işçi çalıştıramazsın. Bu rakam icrayı, evlenmeyi, boşanmayı ilgilendiriyor. Son yıllarda 7 milyon insan bu rakamla geçiniyor, daha doğrusu geçinemiyor" dedi.

Seminere, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, Basın İş Sendikası Genel Başkanı Savaş Nigar, Ağaç İş Sendikası Genel Başkanı Mürsel Taşçı, Genel Maden İş Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil ile Genel Sekreter Ertan Kaya ve Türk-İş'e bağlı sendikaların kadın üyeleri katıldı.