Trabzon Limanı'ndan Ukrayna'ya gitmek üzere yola çıkan ve 6 bin 497 ton üre yüklü olan Palau bayraklı Nordea Star isimli gemi, Romanya açıklarında kontrolden çıkarak yan yattı. Mürettebatı tahliye edilen gemi, sürüklenerek Kastamonu'nun Cide ilçesine kadar geldi. Yan yatan ve batma tehlikesi bulunan gemiyi kurtarmak için çalışma başlatıldı.

Romanya Hidrografi Ofisi'ne göre, gemi Karadeniz'in Romanya açıklarında yükünün bir tarafa yan yatması sonucu kontrolden çıktı.

I M G 0136

Geminin mürettebatı, 17 kişiden oluşuyordu ve Romanya açıklarında güvenli bir bölgeye tahliye edildi.

Sürüklenen gemi, Kastamonu'nun Cide ilçesine kadar geldi ve kıyıda yan yatarak batma tehlikesi oluşturdu.

Cide İlyasbey Köyü Muhtarı Ahmet Sevinç, durumu şu sözlerle aktardı: "Gemi yan yatmış, şu anda da batma tehlikesi bulunuyor. Geminin yükü tamamen bir tarafa doğru yatmış, batma tehlikesinde."

Bölgede TCSG 96 İnebolu Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, geminin kurtarılması için tedbir amaçlı devriye atarak kontrollerini sürdürüyor.

Zonguldak, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Trabzon, Düzce, Bartınlı fındık üreticisinin kabusu “kokarca böceği”! Zonguldak, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Trabzon, Düzce, Bartınlı fındık üreticisinin kabusu “kokarca böceği”!

Gemi, yüzer vaziyete getirilerek armatöre teslim edilebileceği belirtiliyor.

SON DURUM

Geminin yan yatarak oluşturduğu batma tehlikesi nedeniyle, bölgede kurtarma çalışmaları başlatıldı.

TCSG 96 İnebolu Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, geminin durumunu yakından takip ediyor ve kurtarma çabalarına destek veriyor.

Olayla ilgili yapılan incelemeler ve kurtarma çalışmaları devam etmekte olup, geminin kıyıya zarar vermeden güvenli bir şekilde kurtarılması için yoğun çaba harcanmaktadır.

HABER MERKEZİ