Zonguldak'ın yetiştirdiği önemli gazeteclerden olan ve AA muhabirliği de yaparak emekli olduktan sonra Zonguldak'ta yerel basında gazetecilik mesleğine devam eden Akay Turhan, yakalandığı karaciğer rahatsızlığı sebebiyle uzun süredir tedavi görüyor.

Son aldığımız bilgilere göre ve bugün itibariyle kendisiyle görüştüğümüz meslektaşımız Akay Turhan halen BEÜ Üniversitesi hastanesinde tedavi görüyor ancak burada tedavisine çare olunamaması sebebiyle de Pazartesi günü Ankara Başkent Hastanesine nakil olacak ve orada Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın kontrolüne girecek.

Devrim Dural’dan Kömürspor’a destek sözü! Devrim Dural’dan Kömürspor’a destek sözü!

Durumunun kritik olduğunu öğrendiğimiz Akay Turhan'a karaciğer naklinin yapılamaması durumunda tehlikenin boyutu işin içinden çıkılmaz hal alacak. Bunun bilincinde olan Akay Turhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada tüm dost, arkadaş ve sevenlerine yardım için seslenerek şu önemli açıklamayı yaptı.

"Çok değerli dostlarım ve arkadaşlarım... Karaciğer rahatsızlığımın kontrolünde 5x4 cm. ebadında ikinci bir tümöre rastlandı. 2-3 ay ara gibi bir sürede tümörün yeniden büyüyerek gelişmesi üzerine doktorlarım canlı dönörden parça alınarak nakilin şart olduğunu söylediler... çevrenizde bu konuda bana gönüllü olarak yardımcı olabilecek birilerini tanıyor ya da biliyorsanız lütfen beni bilgilendirir misiniz? (Kan grubu A pozitif)"

İMZA Gazetesi olarak Akay Turhan'a acil şifalar dilerken bir hayat kurtarma adına yapılan çağrıya duyarlı olunmasını diliyor ve beklenen karaciğer naklinin yapılarak usta kalemin yeniden aramızda olmasını bekliyoruz.