Dünyayı etkisi altına alan Türkiye'de de 30 büyükşehir ile birlikte anılan Zonguldak'ta ilk defa 2 gündür vaka sayısında azalma gözlendi.

Zonguldak’ta vaka ve can kaybı sayıları her geçen gün artmaya devam ederken son iki gündür vaka sayısında büyük düşüş gözlendiği öğrenildi. 

17 Nisan itibari ile Zonguldak’ta toplam can kaybı sayısı 41’e yükselirken, 596 kinin ise virüse yakalandığı belirtildi.

Günde 300 ile 400 arası test yaptıklarını belirten yetkililer son 2 günde toplam 10 vaka tespit edildiğini belirtti. Bu sayının diğer günlerde 15 ile 45 arası değiştiğine dikkat çeken yetkililer, 10 gün önce alınmaya başlanan önlemlerin Zonguldak'ta etkisini gösterdiğini vurguladılar.

Zonguldak'ta kaybolmuş yavru ayılara köylülerden yardım eli... Zonguldak'ta kaybolmuş yavru ayılara köylülerden yardım eli...

İşin sıkı tutulması gerektiğinin altını çizen yetkililer, gevşemenin kötü sonuçlar doğurabileceğini belirttiler.

 

EREĞLİ DE 2 GÜNDÜR İYİ GİDİYOR...

Ereğli'de bu hafta içinde pik yapması beklenen vakanın son 2 günde olmamasının sevindiri olduğunu belirten yetkililer Alaplı'da 1 vakanın daha tespit edildiğini vurgulayarak tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini ifade ettiler.