Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan'ın Elmas TV'de canlı yayında gazetecilere yönelik tehdit içeren açıklamalarının ardından bugün gazetelere zabıtalar tarafından baskın yapıldı. Dün 'Adres güncelliyoruz' denilerek gazeteler aranıp adresler soruldu.

Kororna virüs ile ekonomik olarak mücadele etmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel talimatıyla uygulanan cezaların bile af edildiği bir ortamda Ak Partili bir belediye başkanı yüzde 60'ı ruhsatsız olan Zonguldak'ta sadece gazetelere ruhsat olmadığından işlem yaptı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Elmas TV’de Seyfi Boyraz ve Gamze Taşdemir’in canlı yayın konuğu olan Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, kendi, milletvekili yada teşkilatından her hangi birisini haber yapan gazetecilere sert tepki göstermiş ve ‘Sarı Basın Kartlarınızı yırtın’ çağrısında bulunmuştu.

 Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın bu açıklamalarına birçok basın kuruluşu ve gazeteci yazdıkları köşe yazıları ve haberler ile tepki göstermişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından Selim Alan’ın talimatı ile basın kuruluşlarının ofis ve bürolarında denetimler yapılmaya başlandı.

Konu ile ilgili yapılan denetimler sonucu ruhsatı bulunmayan basın kuruluşlarının mühürlenerek faaliyetlerine son verilebileceği uyarısı yapıldı. Tebligatta 'Derhal' şeklinde talimat verilmesi de dikkat çekti. 

Tahsin Erdem’in dolmuşa binmesi kendi tercihi! Tahsin Erdem’in dolmuşa binmesi kendi tercihi!