Sağlık Sen Zonguldak  Şubesi Başkan Yardımcısı Yiğit Osman Darıcı, yaptığı açıklamada Üniversite Hastaneleri ile Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler arasındaki adaletsizliğe dikkat çekerek çözüm istedi. 

Covit-19 nedeniyle 3 ay boyunca yapılacak ek ödemenin tavandan ödenmesi sağlık çalışanlarıyla birlikte kurumlar arasında da adaletsizliğe dönüştüğünü belirten Sağlık Sen Zonguldak  Şubesi Başkan Yardımcısı Yiğit Osman Darıcı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sözünü hatırlattı. 

‘Bunlara izin vermeyeceğiz’ ‘Bunlara izin vermeyeceğiz’

Sağlık Sen Zonguldak  Şubesi Başkan Yardımcısı Yiğit Osman Darıcı, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin KOCA tarafından açıklanan pandemi nedeniyle 3 ay boyunca ek ödemenin tavandan ödenmesi sağlık çalışanları arasında adaletsiz bir dağıtım olmanın dışında, kurumlar arasında da adaletsizliğe dönüşmüştür. İlimizi örnek gösterecek olursak ilimiz sağlık bakanlığına bağlı hastaneler ödemelerini yaptılar. Ancak ZBEÜ Hastanemiz ve Türkiye'deki Üniversite hastanelerine bizzat maliye bakanımızın 'Üniversite Hastanelerine de verilecek' demesine rağmen herhangi bir ödenek gelmemiştir. Ne zaman geleceği belli değildir. Konunun çözüme kavuşması için sendikamız genel merkez düzeyince girişimler devam etmektedir. Bu haksız ve adaletsiz tutum bir an önce çözüme kavuşmalıdır."