Yılın turizm markasına ödülünü o isim verdi! Yılın turizm markasına ödülünü o isim verdi!

Fırat Birkan kimdir?

Fırat Birkan, 1978 yılında Zonguldaklı bir ailenin çocuğu olarak Ankara’da dünyaya geldi.

İlk ve ortaöğretimi Ankara’da alan Fırat Birkan, lise eğitimini Zonguldak Fener Lisesi’nde tamamladı. Birkan, ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni kazanarak ‘mimar’ olarak mezun oldu. Mezun olmasının ardından üniversite eğitimini aldığı İzmir’de iş tecrübeleri kazanmak için birçok firmada staj gördü ve proje yönetimleri gerçekleştirdi. Hemen ardından ise kazandığı tecrübelerle çok sevdiği Zonguldak’ına dönerek çeşitli firmalarda, şantiye şefliği, proje tasarım ve proje müdürlüğü gibi görevlerde yer aldı.

Özellikle kentimizin önemli sağlık ihtiyacını karşılayan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’nin yapımında görev alarak şehrimize kazandırılmasında önemli pay sahibi oldu.

Fırat Birkan, 2016 yılında ise sektörde edindiği bilgi ve tecrübelerle kendi şirketini kurarak birçok projenin yapımında ve yönetimi ile kurumların şehir plancılığı projelerine destek oldu.

Fırat Birkan, çalışma hayatını sürdürürken TMMOB Mimarlar Odası Zonguldak Temsilciliği yönetim kurulunda aktif görev aldı. 2017-2019 yılında TMMOB Mimarlar Odası Zonguldak Temsilcisi olan Fırat Birkan, 2018 yılından beri Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği görevini sürdürmektedir.

Fırat Birkan, Cumhuriyetimizin 100 yıllık çınarı olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) ise 2016-2018 yılları arasında Zonguldak İl Başkan Yardımcılığı, 2018-2019 yılları arasında ise CHP Zonguldak İl Saymanlığı görevlerinde bulundu.