Fındık ağaçlarını istila eden kokarca böcekleri, Karadeniz'in önemli illeri olan Zonguldak, Düzce, Kastamonu, Sakarya, Ordu, Giresun, Trabzon gibi şehirlerde endişe artarak devam ediyor. Bu durum, fındık üretiminde ciddi bir risk oluşturuyor.

Çaresizlik Artıyor: Üreticiler Beklenen Çözümü Arıyor

Geçtiğimiz yıl tüm bölgeyi etkisi altına alan kokarca böcekleri, fındık ağaçlarını sarmış durumda. Fındık üreticileri çaresizlik içinde, doğum mevsiminde yaşanan bu istilaya karşı bir çözüm bekliyor.

Üreticilerin Endişesi Büyüyor: Süprizlerle Karşılaşma Korkusu

Bahçelerine giden üreticiler her gün farklı süprizlerle karşılaşıyor. Kokarca böceklerinin fındık üretimini olumsuz etkilemesi, üreticileri endişelendiriyor ve hasat öncesi önlemler almaya zorluyor.

Üreticiler Kendi İmkanlarıyla Mücadele Ediyor

Gübreleme ve diğer bakımlar için bahçelerine giden üreticiler, bu yıl en büyük korkularının yine kokarca böcekleri olduğunu dile getiriyor. İşleri zorlaşan üreticiler, kendi imkanlarıyla fındık ağaçlarını temizlemeye başladılar, ancak çözüm bulunmadığı takdirde gelecekleri endişe verici.

‘Eşimden, çocuğumdan, işimden feragat ettim’ ‘Eşimden, çocuğumdan, işimden feragat ettim’

Kara Kara Düşünen Üreticiler: Acil Çözüm Bekleniyor

Üreticiler, karar kılınacak bir çözüm olmadığı sürece geleceklerinden endişe ediyorlar. Kokarca böceklerinin fındık üretimine verdiği zararın önüne geçilmesi için acil önlemler alınması bekleniyor.

Videoyu izlemek için tıklayınız. 

HABER MERKEZİ

Zonguldak Haberleri