Mikro İşletmelere Dönüşüm Projesi Üretim Sürecinde Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde hayata geçirilen Fındık Üreticilerinin Mikro İşletmelere Dönüşümü projesi, üretim aşamasına ulaştı.

Milletvekili Eylem Ertuğrul'un önergesine yanıt! Ücretli ve atanamayan öğretmenlere ilişkin açıklama... Milletvekili Eylem Ertuğrul'un önergesine yanıt! Ücretli ve atanamayan öğretmenlere ilişkin açıklama...

I M G 2773

Düzce Üniversitesi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü ile iş birliği içinde yürütülen proje, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı tarafından destekleniyor. Fındık işleme kapasitesini artırmayı hedefleyen model fabrika, DÜFAM Laboratuvarı'nda kuruldu. Proje kapsamında üretim başladı.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri, model fabrikayı ziyaret ederek bilgi aldı.

Model fabrikanın test çalışmalarını da inceleyen Erdoğan Bıyık, bu önemli projede Düzce Üniversitesi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile birlikte çalışmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. DÜFAM Laboratuvarına kurulan model fabrikanın bölgedeki üreticiler için örnek bir uygulama olacağını belirten Bıyık, “Dünyanın en önemli fındık üreticisi bölgelerinden biri olan Düzce’de bu özel uygulamayı oluşturmuş olmaktan dolayı çok mutluyuz. Model fabrikada kabuklu fındıktan ambalajlanmış son ürüne kadar olan aşamalar titizlikle yapılabiliyor. Bu uygulama ile üreticiler kendi işlerinin patronu olabilecek ve ülkemize daha fazla katma değer sağlayabileceklerdir. Test çalışmaları tamamlandığında inşallah önümüzdeki günlerde model fabrikamızın açılışını da gerçekleştireceğiz” ifadelerinde bulundu.

İHA

Düzce Haberleri