Karadenizli vatandaşın göz bebeği fındıkta dengesiz piyasa sürüyor. Serbest piyasa fındık fiyatlarındaki artış yüzleri güldürse de çekilen zahmet ve emeğin tama olarak karşılığı olmadığı belirtiliyor. Son olarak fındık üretiminin merkez üstlerinden Ordu'da serbest piyasada 60 randıman fındığın fiyatı 100 Lira 80 Kuruşu gördü. Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, serbest piyasa fındık fiyatlarına ilişkin hedefinin 120 TL olduğunu belirterek, "Rekolte düşük olmasa, kısa sürede serbest piyasada 100 lira bandına ulaşmazdı. Beklenti ve öngörü bir ay içerisinde fındık fiyatının 120 lira bandına ulaşmasıdır." ifadelerini kullandı. Sizler için Giresun,  Trabzon,  Samsun, Ordu serbest piyasa güncel fındık fiyatlarını derledik.

DOĞU KARADENİZ GÜNCEL FINDIK FİYATLARI
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, ihracatçıların köy köy fındık peşinde koştuğunu söyleyerek, "2023 yılı fındık rekoltesinin çok altında bir ürünün çuvala girdiğini belirterek, fındık bu yıl gerçek manada ‘Karadeniz’in Yeşil Altın’ı, bu sene rekolte çok düşük. Fındık bu sene çok değerli." dedi. Öte yandan Karan, "Rekolte düşük olmasa, kısa sürede serbest piyasada 100 lira bandına ulaşmazdı. Beklenti ve öngörü bir ay içerisinde fındık fiyatının 120 lira bandına ulaşmasıdır. Biz “fındık fiyatı 120 liraya çıkacak” diye üreticimizi bir beklenti içerisine sokmuyoruz. Bu öngörü tamamen bu işin ticaretini yapanların öngörüsüdür. Bölgemizdeki bazı illerde bazı tüccarların 2 ay vadeli 120 liradan fındık aldığı son günlerde konuşulan bir konudur. Giresun’da ise bazı tüccarlar köy köy dolaşarak üreticiden fındık alma telaşına düşmüş durumda. Bu da  ihracatçıların bu sezon evdeki hesabının çarşıda tutmadığını gösteriyor. TMO’nun açıkladığı fiyatın altında fındık almayı planlayan ve buna göre bağlantılar yapan ihracatçılar, Dimyat’a Pirince giderken bulgurdan olmamak için üreticinin elindeki fındığı fiyatlar daha da yükselmeden alabilmenin telaşına düştü. Sezon başı acil ihtiyacı kadar Pazar ürün indiren üretici ise artık temkinli, fiyatın 100 liranın üzerine çıkmasını bekliyor. İşte ihracatçıların hep savundukları arz talep mantığı. Bu sene ürün az ve değerli, pamuk eller ceplere beyler” dedi.

[16/9 17:27] Ahmet Furkan Sav: Serbest piyasa fındık fiyatları güncel olarak şu şekilde (14 Eylül 2023): 

Samsun serbest piyasa fındık fiyatları güncel olarak: 89-92 TL

Giresun'da serbest piyasa fındık fiyatları güncel olarak: 97 TL

Herkes ehliyet alamayacak! Ehliyet almaya testli kısıtlama getiriliyor Herkes ehliyet alamayacak! Ehliyet almaya testli kısıtlama getiriliyor

Trabzon serbest piyasa fındık fiyatları güncel olarak: 85-87 TL

Ordu serbest piyasa fındık fiyatları güncel olarak: 100 TL (60 randıman)

Sakarya serbest piyasa fındık fiyatları güncel olarak: 82-87 TL
Zonguldak 75-80 TL