Teknolojinin ilerlemesi ve karayolu tünellerinin ülkenin her tarafında yayılmasından sonra ulaşım son derece rahatlarken vatandaşlara da büyük kolaylıklar sağlandı. Tünellerin açılmasıyla uzak yollar yakınlaştı, tehlikeli dağ yolları da bir bir tarihe karışıyor.

İşte bunlardan bir tanesi de Zonguldak-Filyos arasındaki yollar. Özellikle yaz aylarında denize girmek için Kapuz’un yanı sıra Göbü-Türkali-Filyos sahillerini tercih eden vatandaşlar yapımı devam eden Kilimli’den başlayıp Filyos’a kadar devam edecek olan tünellerin 1-2 sene içerisinde bitmesiyle birlikte 15 dakika içinde tünellerden geçip Filyos’a gitme imkânı bulacaklar.

Kentin göbeğinde büyük rezillik! Kentin göbeğinde büyük rezillik!

Filyos-4

Şu an itibariyle de Zonguldak’tan adı geçen yere gitmek yaklaşık 1 saati buluyor. Kilimli’den sonra Çatalağzı, Muslu güzergâhından sonra daracık dağ yollarından tehlikeli yolculuktan sonra 40 dakika içinde Filyos’a ulaşılabiliyor. Artık bu çile tünellerin hizmete girmesiyle birlikte sona erecek.

Fotoğrafı konuşturduğumuzda, görüldüğü üzere deniz sahilinin hemen üst kısmında demiryolu hattı ve diğer üst kısmında ise dağ yamaçlarıyla devam eden Filyos karayolu görülüyor. Biraz daha sabretmek lazım çoğu gitti azı kaldı. Haber-Yorum: Mustafa Emen.