FİLYOS LİMANININ FAALİYETE GEÇMESİYLE HAVAALANIMIZ DA GÜÇLENECEK

Zonguldak'ın ilçesi Çaycuma'nın Filyos Beldesi'nde bulunan liman faaliyete geçirilecek Zonguldak Havalimanı'nın güçlenmesi sağlanacak. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Metin Demir: 

"Zonguldak’ın lojistik potansiyeli bazında vadi bölgemizde çok güçlü bir limanımız faaliyete geçecek. Havaalanımız sadece yolcu taşımacılığı bazında değil kargo taşımacılığı olarak da faaliyet gösterecek. Zonguldak, dört ulaşım modunun kesişim noktasında olup, İç Anadolu’nun kuzey kapısı ve Kuzey-Güney transit hattı ola özelliği de taşımaktadır. Sera OSB bazında da altyapı hazır olmakla beraber 2024 yılında üstyapı inşaatı 2025 yılında da üretim ihracat başlanacak. Bu bölgede de 25 dekarlık 15 parsel tahsisi yapıldı. Burada Teknolojik (topraksız) tarımla ihracat hedefleniyor. 2. Etap içinde kolları sıvadık. Bun anlamda da o bölgede lojistikteki potansiyelimizi kullanamamak yanlış bir durum olacaktır. Su ürünleri bazında da fizibilite raporu ve çalıştay tamamlandı. Türk somunu üretimi ve ihracatı planlanıyor. Bölge balıkçılık sektöründe söz sahibi olacak. Ruhsat çalışmaları için de çalışmalar başladı. Sulama barajında da Kastamonu ile iş birliği yapılacak. Kastamonu’nun denizi yok bizim de balıkçılık yapma noktasında tatlı su barajımız yok ama bu ortak noktada bir araya geleceğiz.  

Zonguldak'ta Sokak Kedisinin İlginç Hikayesi! Zonguldak'ta Sokak Kedisinin İlginç Hikayesi!

Üzülmez kültür vadisi projesi restorasyonu devam ediyor. Zonguldak Maden Müzesi, Avrupa Endüstri mirası rotasında Jeoparklaşma çalışması da sürüyor. Zonguldak’ın tanıtımı noktasında Gökgöl Mağarası çok önemli bir ivme kazandı. Göldağı ve Danaağzı Tabiat parklarımızda şehrimize değer katacak. Demiryolu bazında da Zonguldak ayağında da önümüzdeki yıl Nisan ayında çok önemli bir destinasyon çalışması olacak. Çankırı’dan başlayan Karabük ile devam eden Zonguldak’ta son bulan tren yolculuğunun önümüzdeki yıl hayata geçeceğini belirtmek istiyorum. O yüzden gurbette yaşam mücadelesi veren Zonguldak insanının kendi memleketinde daha müreffeh şekilde yaşaması ve ekmeğini yiyebilmesi adına da Zonguldak’a tersine göç oluşabilmesi için önemli çalışmaların hayata geçmesini en çok isteyenlerdenim…”