Karadeniz'de fırtına alarmı verildi! Karadeniz'de fırtına alarmı verildi!
Filyos için Bartın’dan sonra Karabük de bastırıyor… ZONGULDAK NEREDE?  
  • Karabük'te 9 projenin açılış törenini gerçekleştiren Filyos limanı ve Endüstri bölgesi için Karabük’teki yatırımcılara yeşil ışık yaktı. Filyos Limanı'nın önemine dikkat çeken Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, "Filyos Limanı ve gerisindeki endüstri bölgesi ile ilgili Karabük’ün geçmişten beri gelen talep ve istekleri var" şeklinde konuştu.
  • Bakan Varank, ayrıca, “Karabük’ten yatırımcılarımıza nasıl yer verebiliriz bunun çalışmalarını yapıyoruz. Ama Filyos Limanı çok ciddi proje. Elbette biz Karabük’ü gerek yollar, tren bağlantısıyla Filyos Limanı’na bağladığımızda buranın sanayisi ciddi manada gelişecek. Bu projeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
  • Bartın’ın ardından Karabük’ün de Filyos limanı ve Endüstri bölgesindeki talebinin en yetkili kişilerden biri olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından dillendirilmesi Zonguldak’ın geri kaldığı endişesini tekrar gündeme getirdi.
"Filyos Limanı çok ciddi bir proje" Karabük'ün Filyos Limanı'na yakınlığının önemli bir avantaj sağladığının altını çizen Bakan Mustafa Varank, "Şehrimizin Filyos Limanına yakın olması yatırımlar için önemli bir avantaj sağlıyor. Karabük’teki firmalarımız da yatırımlar noktasında çok istekliler. Yatırım iştahı Karabük'ün geleceğini önemli ve olumlu yönde etkileyecektir. Filyos Limanı ve gerisindeki endüstri bölgesi ile ilgili Karabük’ün geçmişten beri gelen talep ve istekleri var. Şu anda liman gerisinde oluşturduğumuz endüstri bölgesinin çok önemli bir kısmını BOTAŞ'a devretmek durumunda kaldık. Karadeniz'de keşfettiğimiz gaz Filyos bölgesinden karayla buluşmuş olacak. Bu Türkiye açısından çok ciddi bir proje. Geri alanda sanayi bölgeleri nasıl oluşturabiliriz bunlarla ilgili bakanlıkta çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karabük’ten yatırımcılarımıza nasıl yer verebiliriz bunun çalışmalarını yapıyoruz. Ama Filyos Limanı çok ciddi proje. Elbette biz Karabük’ü gerek yollar, tren bağlantısıyla Filyos Limanı’na bağladığımızda buranın sanayisi ciddi manada gelişecek. Bu projeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.