İnağzı Mahallesi’nden acı haber geldi! İnağzı Mahallesi’nden acı haber geldi!
PAMUK GİBİ RAMAZAN PİDESİ TARİFİ VİDEOLU
" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>
  • Malzemeler; 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 tane yumurta (Akı içine sarısı üzerine) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım paket yaş maya Yarım çay bardağından az sıvıyağı 5.5 su bardağı un Üzeri için; Yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı süt Çörek otu 220 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.(Isı derecesi yüksek olduğundan lütfen başından ayrılmayalım.
  •  
  • Pidemiz çok hızlı bir şekilde pişiyor.Yaklaşık 10-15 dakika arasında pişmiş olur.) Kullandığım su bardağı ölçüm 200 ml Kullandığım çay bardağı ölçüm 125 ml’dir 1)Maya,su,süt,yumurta akı,ve toz şekeri ekleyip karıştıralım.
  •  
  • 2)Unu azar azar ekleyip tuzu ilave edip oldukça yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım
  •  
  • 3)Hamurun üzerini kapatıp 2 katı olana kadar ılık bir ortamda mayalandıralım
  •  
  • 4)Mayalanan hamurdan 2 beze hazırlayalım (Bu ölçülerden 2 pide hazırlanıyor)
  •  
  • 5)Yağlı kağıt serdiğimiz tezgaha bezemizi alıp elimizi hafif yağlayarak yuvarlak olacak şekilde pide şekli verelim
  •  
  • 6)Bezelerin üzerini kapatıp yaklaşık yarım saat tepsi mayası verdirelim
  •  
  • 7)Dinlenen hamura parmak uçlarımızı yağlayarak pide şekli verelim
  •  
  • 8)Havasını indirmeden yumurta sarısı ve süt karışımını sürelim
  •  
  • 9)En son çörek otu ve susamı karıştırıp pidelerimizin üzerine dökelim
  •  
  • 10)Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika arasında pişirelim
  •  
  • 11)Her fırının pişirme süresi aynı olmayabilir fakat ısı ayarımız yüksek olduğu için başından ayrılmadan kontrollü olarak kızarana kadar pişirelim
  •  
  • İlknur Çokyaman AFİYET OLSUN
  •  
  •  

" width="560">