h Dolar %
h Euro %
h Altın (Gr) 561,16 %1,39%
h Çeyrek Altın 898,00 %3,34%
a İmsak Vakti 02:00
Zonguldak 10°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

EVDE RAMAZAN PİDESİ YAPIMI.. HEMEN ÖĞRENİN .. !

PAMUK GİBİ RAMAZAN PİDESİ TARİFİ VİDEOLU

  • Malzemeler; 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 tane yumurta (Akı içine sarısı üzerine) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım paket yaş maya Yarım çay bardağından az sıvıyağı 5.5 su bardağı un Üzeri için; Yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı süt Çörek otu 220 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.(Isı derecesi yüksek olduğundan lütfen başından ayrılmayalım.
  •  
  • Pidemiz çok hızlı bir şekilde pişiyor.Yaklaşık 10-15 dakika arasında pişmiş olur.) Kullandığım su bardağı ölçüm 200 ml Kullandığım çay bardağı ölçüm 125 ml’dir 1)Maya,su,süt,yumurta akı,ve toz şekeri ekleyip karıştıralım.
  •  
  • 2)Unu azar azar ekleyip tuzu ilave edip oldukça yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım
  •  
  • 3)Hamurun üzerini kapatıp 2 katı olana kadar ılık bir ortamda mayalandıralım
  •  
  • 4)Mayalanan hamurdan 2 beze hazırlayalım (Bu ölçülerden 2 pide hazırlanıyor)
  •  
  • 5)Yağlı kağıt serdiğimiz tezgaha bezemizi alıp elimizi hafif yağlayarak yuvarlak olacak şekilde pide şekli verelim
  •  
  • 6)Bezelerin üzerini kapatıp yaklaşık yarım saat tepsi mayası verdirelim
  •  
  • 7)Dinlenen hamura parmak uçlarımızı yağlayarak pide şekli verelim
  •  
  • 8)Havasını indirmeden yumurta sarısı ve süt karışımını sürelim
  •  
  • 9)En son çörek otu ve susamı karıştırıp pidelerimizin üzerine dökelim
  •  
  • 10)Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika arasında pişirelim
  •  
  • 11)Her fırının pişirme süresi aynı olmayabilir fakat ısı ayarımız yüksek olduğu için başından ayrılmadan kontrollü olarak kızarana kadar pişirelim
  •  
  • İlknur Çokyaman AFİYET OLSUN
  •  
  •  

0 0 0 0 0 0
reklam
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ

Sıradaki haber:

EVDE RAMAZAN PİDESİ YAPIMI.. HEMEN ÖĞRENİN .. !

reklam
reklam

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
reklam
reklam
r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.