Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyoekonomik olarak dezavantajlı durumda olan muhtaç kişi ve hanelere yönelik ev tadilatlarını teşvik etmek amacıyla Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programını başlattı. Program kapsamında evini tadilat yaptırmayı planlayanlar, 500 bin TL'ye kadar para yardımından faydalanabilecek.

Kimler Başvurabiliyor?

Başvurular, sosyal yardım alan kişiler arasında sosyoekonomik olarak dezavantajlı durumda olan ve en temel ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyacını karşılayamayan kişilere yönelik yapılacak. Başvuruda bulunacak kişilerin Kimlik Belgesi ile başvuru yapmaları gerekiyor. Her 18 yaş üstü aile bireyi başvuruda bulunabilir.

Yardım Miktarları Ne Kadar?

Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması! Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması!

 Yardım miktarları, ihtiyaca göre ve belirlenen kriterlere göre farklılık gösteriyor:

  • Basit ev onarımlarında 35.000 TL'ye kadar,
  • Orta düzey ev onarımlarında 70.000 TL'ye kadar,
  • Kapsamlı ev onarımlarında 100.000 TL'ye kadar,
  • Prefabrik ev yapımlarında 300.000 TL'ye kadar,
  • Betonarme ev yapımları/ev alımlarında 500.000 TL'ye kadar destek sağlanacak.
  • Ev tadilatı yapanlara 500 bin lira kadar para yardımı!-1

Başvuru ve İşleyiş Nasıl?

 Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın belirlediği başvuru merkezleri aracılığıyla kabul edilecek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) üzerinden yapılan başvuruların yanı sıra, Kaymakamlık ve Belediyelerin sosyal yardım bölümlerine de başvurular yapılabilecek.

Ödeme ve Harcama Süreçleri Nasıl Olacak?

Basit ve orta düzey ev onarımlarında doğrudan aktarım yapılarak kaynakların 6 ay içerisinde harcanması gerekiyor. Kapsamlı ev onarımında ve ev yapımlarında ise kaynak tahsisi sonrası harcama belgeleri karşılığında 1 yıl içerisinde kaynak aktarımı gerçekleştirilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan bu destek programı, ev sahiplerine maddi yardım sağlayarak yaşam kalitelerini artırmayı hedefliyor.

HABER MERKEZİ