Zonguldak Valiliği tarafından dün yapılan köprü zirvesi kararının ardından köprü altı esnafı tepkili. Esnaflar sürenin az olduğunu belirterek sürenin uzatılmasını istedi. 

Fevkani Köprüsü ile ilgili dün Valilikte gerçekleşen toplantının ardindan köprü altı esnafı alınan karara tepki göstererek sürenin çok kısa olduğunu ifade etti. Esnafların yıkıma karşı olmadığını fakat bu kadar esnafın mağdur olacağını altına çizen esnaflar tahliye için sürenin uzatılmasını istedi.

Bu kadar kısa sürede tahliyenin mümkün olmadığını ifade eden esnaf Yüksel Aydın, " Apar topar yapılan seçim yatırımı için apar topar yapılan bir karar. Yani biz ondan bir süreç yedik başkandan. Bize risk var diye müsaade etmedi ama  sekiz aydır üç senedir hatta var. Onu bize on güne sığdırıp seçim yatırım Için 95 esnafın ayağını hiç pabuca soktu. Başka bir şey değil. En büyük özeti bu. Peki siz bu süreçten sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz? Süreç var. O kısa süreçte o dediği gibi kısa süreçte bu işlerin tahliyesi olma şansı yok. Matematiksel olarak yok. Kısa sürede onun Dediği gibi bunun tahliyesi olma imkanı yok. Matematiksel olmaz. Nasıl yaşayacaksın? On günde on beş günde oraya yapacağın bir şey tanzim edilmemiş. Onun için her şey afaki. Sadece seçim yatırımı. Başka hiçbir şey değil”

Fevkani Köprüaltı Derneği Başkanı Yavuz Yazıcı,  "Evet bizim zaten başından beri söylediğimiz şey biz çıkmamak konusunda direnmiyoruz. Vali Bey  dün imza attı. Akşamında tayini çıktı. Önümüzde de bir  yerel seçimler var biz beş sene daha kimle muhatap olabileceğimizi bilmiyoruz. Alelacele alınmış bir  karar sonrasında bu sabah itibariyle de Elmas Park'ta esnaflarla beraber gidi buraya nasıl yerleşebiliriz? Bunun  istişaresini yaptık. Talep topluyoruz şu anda. Geçecek olan esnaflardan 

Kentin göbeğinde büyük rezillik! Kentin göbeğinde büyük rezillik!

 sayı belirlemeye çalışıyoruz. Çünkü orada olan dükkan sayısı otuz iki.  Burada dükkan sayısı 96 bunun mücadelesini veriyoruz. Yani önümüz çok karışık, çok karamsar. Ne yapacağımızı da bilmiyoruz" şeklinde konuştu.