2009 yılının ocak ayında dönemin AK Partili Belediye Başkanı Murat Sesli, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mart 2009 seçimleri öncesi adaylığı açıklandıktan bir hafta sonra 'Çelik-2' ismi verilen çete operasyonu ile gözaltına alındı. Operasyon sonucunda tutuklanarak cezaevine gönderilen Sesli, yapılan yargılama sonucu 6 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. FETÖ kumpasına kurban gittiğini iddia eden Sesli, o süreçte neler yaşadığını ve nasıl engellendiğini anlattı.

FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KUMPASI

Sesli, Çelik-2 operasyonunda FETÖ kumpası kurulduğunu iddia ederek, "Hiçbir suçum olmadığı halde bir sürü suçla mücadele etmek zorunda bırakıldım. Hayatımda ilk defa duyduğum suçlar yüklenmişti omzuma ve beni dinleyecek kimse yoktu. Hepsi şer odaklarının adamlarıydı. Ne dosyaya baktılar, ne delillere" dedi.

Eski Belediye Başkanı Murat Sesli Anlattı! İftira Ve Mağduriyetin Ardındaki Hikaye..

2014 yılında tekrar belediye başkanlığı adaylığı için hazırlıklara başlayan Sesli, seçimlere 2 ay kala yine aynı şer odakları tarafından iftiraya uğradı. Bu süreçte yaşadığı zorlukları anlatan Sesli, "İFTİRAYA UĞRADI" basit bir kelime gibi görülebilir ama bir kez daha, bir kişinin hayatı ile oynandığını ifade etti. Sesli, asrın terör örgütü FETÖ'nün iftiraları yüzünden tam 15 sene ailesinden ayrı kaldığını vurguladı.

YENİDEN ADAYLIK SÜRECİ

Sesli, 2024 yerel seçimleri için Ereğli Belediye Başkan adaylığını açtı. Ancak, bu kez de siyasiler, yargının bağımsızlığına inanmayan kişilerle mücadele ettiğini söyledi. Seçimi kazanacağına inandığını belirten Sesli, şer odakları ve siyasilerin engeline takıldığını ifade etti.

MAHKEME BAŞKANININ ŞERHİ

Sesli'nin davasıyla ilgili alınan son kararda mahkeme başkanının kumpas iddialarını destekler nitelikte bir şerh yazdığı belirtildi. Başkan Sesli'nin suçsuz yere yargılandığının kanıtlandığı bu şerh, mahkemede görev alanların FETÖ üyeliğinden ceza alıp ihraç edilmiş olmalarını da içeriyordu.

Minik fenomen dinleyicilerden tam not aldı! Minik fenomen dinleyicilerden tam not aldı!

"EN ÇOK BU SÜREÇTE YIPRANDIM"

Murat Sesli, Ereğli halkına hitaben yaptığı konuşmada, hukuksuzluklara karşı mücadelesini sürdürdüğünü ve seçimi kazanacaklarına inandığını dile getirdi. Sesli, "En çok bu süreçte yıprandım. Ereğli halkının şahsıma olan teveccühünü gördüler. Seçimi kazanacağımın farkındalar ve siyaseti adalete karıştırdılar, mahkemelere baskı yaptılar. Ama herkes bilsin ben yine adayım! Adaleti mahkemelerde bulamadık ama Ereğli halkının vicdanı bu hukuksuzluğa en güzel cevabı verecektir, inanıyorum" dedi.

Murat Sesli'nin ifşa ettiği kumpas ve mağduriyet dolu hikayesi, Ereğli halkının desteğiyle 2024 yerel seçimlerinde nasıl bir sonuç doğuracak, ilerleyen süreçte nasıl bir gelişme olacak, merakla bekleniyor.

HABER MERKEZİ