Belediyeye ait arsayı satmak isteyen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP grup toplantısında red oyu vereceğini açıklayan CHP’li meclis üyelerine hakaret ettiği, aşağılayıcı sözler sarf ettiği öğrenildi.

Halil Posbıyık’ın Kışla Sanayi sitesinin önündeki Kdz. Ereğli Belediyesine ait 20 dönüm arsayı satışa çıkartacak olması CHP Ereğli Grubunu karıştırdı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın ilçenin geleceği olarak görülen nefes aldığı Kışla Sanayi Sitesinin önündeki Kdz. Ereğli Belediyesine ait 20 dönüm arsayı satışa çıkartacak olması CHP Ereğli Grubunda dün akşam ele alındı.

Bugün (6 Eylül) Kdz. Ereğli Belediyesi meclisinin gündemine alındığı öğrenilen satışla ilgili bir araya gelen CHP Ereğli İlçe Başkanlığı ve meclis üyeleri grup kararı almak isterken tartışma çıktı. 

Olaya şahit olan CHP'li Meclis üyelerinden edindiğimiz bilgilere göre; Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, satmak istediği arsanın satışına red cevabı vereceğini söyleyen CHP'li meclis üyelerine hakaret ve aşağılayıcı sözler sarf etti...

CHP'Lİ ÜYELER BİRBİRİNE GİRDİ!

CHP Meclis üyelerinden edindiğimiz bilgilere göre; CHP Meclis üyelerinden Gökhan Günay ile Cengiz Güneş, yarın satışa red vereceğini söyleyen meclis üyelerinin üzerine yürüdü. 

Günay ile Güney, Emrah Karaaslan'ın üzerine saldırarak yumruk atlaya yeltendiler.

Olay yumruklaşmaya varacakken araya girenler kavga büyümeden ayırdı. Çok gergin grup toplantısı gerçekleşti.

CHP Ereğli ilçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, grup kararı alamazken orada yaptığı konuşmada meclis üyelerini vicdanıyla baş başa bıraktığını söyledi. 

150 MİLYONLUK ARSA 50 MİLYON LİRAYA SATIŞTA 

Öte yandan 150 milyon lira değerindeki arsanın bütçeye 50 milyon liradan satışa konulduğu öğrenildi. Maddi hiç bir sıkıntısı olmadığını söylediği Ereğli Belediyesinin bir arazisini seçime 6 ay kala niye satış için zorladığı anlaşılamayan Halil Posbıyık'a bugünkü mecliste de tepki gösterileceği iddia edildi. 

Ayrıca Ereğli'de STK yetkililerin ve siyasi partilerin temsilcilerinin bu satışla ilgili hiç bir açıklama yapmaması dikkat çekiyor. 

AK PARTİ, “SATIŞ” YAPAR MI?

CHP'den 18, Ak Parti'den 11, MHP'den ise 1 meclis üyesinin bulunduğu Ereğli Belediyesinde Ak Parti Meclis üyelerinin gelmesi ve firesiz red oyu kullanması durumunda satışın yapılamayacağı tahmin ediliyor. 

Erdemir, toplu işçi alımı yapacak! Erdemir, toplu işçi alımı yapacak!

Ak Partili meclis üyelerinin bazılarının belediyeyle işi olduğundan Halil Posbıyık ile dirsek temasında olduğu ve bugün yapılacak arsa satışında Ereğli'yi satışa getirebileceği iddia ediliyor. 

Ak Parti'nin arsa satışına red oyu kullanılması konusunda grup kararı alınıp alınmadığı açıklanmadı.