Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı bazı yeni tedbirlerin alındığı öğrenildi.

Ereğli'de ilk çilek hasadı toplandı... Kilogramı dudak uçuklattı! Ereğli'de ilk çilek hasadı toplandı... Kilogramı dudak uçuklattı!

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu Başkanlığında gerçekleştirilen “Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı”nda; başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi Büyükşehirlerden olmak üzere diğer şehirlerden ve yurtdışından ilçeye ikamet veya başka bir amaçla gelen vatandaşların, coronavirüs ile temas şüphesi olasılığının bulunabileceği belirtildi.

Bu kişilerin ilçede ikamet ettikleri geçici ve kalıcı ikametgâhlarında en az 14 (ondört) gün süre ile dışarı çıkmamaları karara bağlanan toplantıda, diğer kararlar ise şöyle sıralandı:

“Cenaze, acil durum hastalık gibi diğer zorunlu hallerde ise yine 112 çağrı merkezlerinden alacakları izin, talimat ve yardımlar doğrultusunda hareket etmelerine, aksi halde Türk Ceza Kanunu ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince haklarında yasal işlem yapılacağı hususunda; bulaş ve salgının önlenmesi konusunda alınan tedbirlere ilave olarak, vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını sağlamak üzere gitmiş oldukları market, süpermarket ve benzeri yerler ile pazar yerlerinde sosyal mesafe kurallarına uyulması, izolasyonun sağlanması amacıyla, beraberinde kesinlikle çocuklarını götürmemeleri hususuna karar verilmiştir.”

 

NOT: BÜTÜN HABERLERE 48 SAAT BOYUNCA BU GÖRSELİ KULLANARAK HALKI BİLİNÇLENDİRMEYE YARDIMCI OLACAĞIZ. Anlayışınız ve paylaşıp destek verdiğiniz için teşekkür ederiz.