Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir 59 yaşında... Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir 59 yaşında...

ADAY BELİRLEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR!

CHP Zonguldak milletvekili Eylem Ertuğrul'un ve CHP Ereğli ilçe başkanı Ali Kocamanoğlu'nun mevcut belediye başkanı Halil Posbıyık'a karşı olması nedeniyle gerilimli bir aday belirleme ortamı oluşmuştu.

Milletvekili Ertuğrul'un, genel merkez ve teşkilat içinde Posbıyık'a karşı "Halil Posbıyık olursa biz yokuz" diyerek tavrını ortaya koyduğu iddiaları gündeme gelmişti.

CHP Ereğli Belediye Başkan aday adayları, yaptıkları açıklamalarda sevgi, barış, dostluk vurguları yaparak ERDEMİR ve sendika ile iyi ilişkiler içinde olacaklarını belirtmişlerdi. Aday adaylarının bu tutumunun Posbıyık'ın ERDEMİR'e olan tavrından kaynaklı olduğu iddia edilmişti.

ERTUĞRUL KARŞI, POSBIYIK VE İMAMOĞLU DİRENİYOR

En dikkat çeken konu ise Halil Posbıyık'ın yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği oldu. Posbıyık'ın, milletvekili Ertuğrul'un karşı çıkmasına rağmen anketlerde diğer adaylara fark attığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakınlığı nedeniyle yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakıldığı belirtiliyor.

POSBIYIK MI, SESLİ Mİ?

Ereğli'de yapılan anketlerde CHP'li Halil Posbıyık'ın diğer aday adaylarına büyük bir fark attığı görülüyor. Ereğli'de dikkat çeken diğer bir isim ise henüz partisi belli olmayan önceki dönem belediye başkanı Murat Sesli. Murat Sesli ve Halil Posbıyık'ın anketlerde yüksek oy oranlarına ulaştığı, diğer aday adaylarının ise düşük oranlarda kaldığı ifade ediliyor.

Partinin bugünkü Parti Meclisi toplantısında Ereğli Belediye Başkan adayının açıklanması bekleniyor. Bu süreçte yaşanan gerilimin parti içindeki etkileri ve sonuçlar merakla bekleniyor.

HABER MERKEZİ