Erdemir işçisini ve Ereğli halkını bilgilendrmek için konularla ilgili açıklama yapan Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Altan Kalfa, Kısa adı EYT olan Emeklilikte Yaşa Takılanlanların fabrikadan emekli olduktan sonra sözleşmeli olarak çalışabileceğini belirterek şu ifadelere yer verdi;

''Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş, Büyük Ereğli Anadolu Otelinde  Erdemir'de çalışan üyelerimiz ile bir araya gelerek, genel başkanımız ve genel merkez yöneticilerimizin selamlarını da ileterek, EYT'li olan ve Takas Uygulaması bekleyen üyelerimize bilgilendirme yapmıştır. 

EYT'li olan çalışanlarımızın şirketin ihtiyaç duyması halinde emekli olarak Erdemir ile yapacakları protokol gereği çalışmaya devam edeceklerini belirtmiş, Takas bekleyen üyelerimize de bundan sonra Takas olmayacağını ve sözleşmemizdeki 64. Madde gereğini işleteceğimizin bilgisini vermiştir.

Sözleşme maddesi ile ilgili detaylı bilgilendirmeyi önümüzdeki günlerde Kdz. Ereğli şubesi olarak üyelerimize işyerlerinde ve şubede yapmaya devam edeceğiz."

Bilindiği gibi Erdemir, özelleşmeden önce 1999 yılında Erdemir'e Netaş'tan gelen Tanju Argun, başlattığı takas sisteminden Erdemir'in yılda 10 milyon dolar kar ettiğni açıklamıştı.
 

Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu! Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu!