Yaşadığımız dünya artık global bir köy gibi. Eskisi gibi dünyanın bir ucu yok. Her hangi bir yerdeki sıkıntı hepimizi etkiliyor şu anda yaşadığımız covid-19 gibi. 

Bütün dünyayı etkisi altına alan bu virüs sadece Çin’de başlayıp orada kalmadı. Dünyamızın bütün dengelerini alt üst etti.

Yaşanılan bu zor süreç engelli ve engelsiz hepimizi etkiledi. Ama buradaki en  önemli ayrıntı,  engelli kişi adı üstüne her şeyde kısıtlı ve bu zor dönemdeki zorluklarıda kat kat, misli misli dahada arttı. 

Yaşamak için sadece oksijen almak yeterli değil. Geçinmek ve hayatını sürdürebilmek için maddi kaynağa ihtiyaç var. Zaten zar zor geçinen engelli aileleri, engelli maaşlarının kesilmesi ile dahada çaresiz kaldılar. Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yapmış olduğu çalışmalardan ise  yıllardır bir neticeye varılamamıştır. 

Verilen söz ve vaatleri her zaman olduğu gibi sessizce dinledik. Ortez ve protezlerde katkı payı ve ek ödemeler nedeniyle uçuk kaçık fiyatları yüzünden benim gibi protezini değiştiremeyen yüzlerce engelli var. 

Türkiye’nin 12’sini engelliler oluşturuyor ve bizim için sizler bizim en değerlilerimizsiniz diyorsanız bize verilen değer bumudur?..

Geçtiğimiz ay 10 ve 16 Mayıs özel bir haftaydı, Engelliler Haftası. Her yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu özel haftada program düzenlerdi. Bu yıl salgın virüs yüzünden her hangi bir etkinlik yapılamadı. Olması gerektiği gibi sağlık daha önemli.   

Lakin basın veya telefonla Türkiye Sakatlar Derneğimizi arayıp bu özel haftada bizim özel olduğumuzu ve bizi düşündüklerini hissettirebilirlerdi.

Siyasi partiler seçim öncesinde yarış yaptıkları gibi sonrasındada  keşke hatırlayabilseler. 

Bizi bu özel haftamızda sadece bir kurum ve bir kişi hatırladı. Bu iki ismin dışında tamamen unutulduk. Biz gönül koymuyoruz çünkü bizler gözün değil gönlün gördüğü insanlarız. 

Kurum olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz çiçek yaptırarak İl Müdür Yardımcısı Gülizar Yılmaz hanımın derneğimize bizzat gelerek bizimle olduklarını belirtmişlerdir. 

Zonguldak Belediye Başkanımız Selim Alan beyde  Dernek Başkanımız Hüseyin Şirin beyi arayarak  bizim Engelliler haftamızı kutlayıp “yapabileceğimiz bir şey varmı?” diye sorması bile bizlerin yüzüne tebessüm kondurdu. 

Az olsun ama öz olsun,  demekki düşünenimiz varmış. Kendilerine derneğimiz ve tüm arkadaşlarımızın adına teşekkür ederiz. 

İçinde bulunduğumuz bu pandemi sürecini bedensel ve ruhsal olarak fazla zarar görmeden en yakın zamanda atlatır ve sağlıklı, huzurlu günlerimize döneriz. 

Gözler oradaydı, beklenen oldu Gözler oradaydı, beklenen oldu

Sağlıklı  ve mutlu günler dileğiyle.

 

https://www.imzagazetesi.com.tr/yazar-engel-siz-pandemi-220.html