Salı günü gündeme gelecek teklifle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ek yüzde 5 zam yapılacak ve en düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkarılacak.

İSTİHDAMI KORUYAN TEŞVİKLER

Düzenlemede işverenlere yönelik istihdamı korumaya yönelik kapsamlı teşvikler bulunuyor. İşverenlere asgari ücret desteği 500 liradan 700 liraya çıkarılıyor. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşulları kolaylaştırılıyor ve asgari prim ödeme gün sayısı 450 güne indiriliyor. Ayrıca, genel salgın durumu kısa çalışma gerekçesi olarak yasaya ekleniyor.

SİGORTA PRİM DESTEĞİ VE İSTİHDAMI ARTIRMA

Teklifte işverenlere yönelik sigorta primi desteğinin süresi uzatılıyor. İlave kadın ve genç istihdamı sağlayan işverenlere yönelik destek ise 2 yıl daha uzatılıyor.

LİDERLERDEN GENEL KURUL KONUŞMALARI

Bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda ayrıca liderler de grup kürsüsünden milletvekillerine hitap edecek. Meclis'e sunulması beklenen diğer düzenlemelerin de hazırlıkları devam ediyor. AK Parti yetkilileri, Sağlık Bakanlığı ve enerji ile ilgili taslaklar üzerinde ilgili bakanlıklarla çalışıyor. Tekliflerin önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulması bekleniyor.

TYP'lilere  kadro müjdesi! Yeni düzenleme geliyor... TYP'lilere kadro müjdesi! Yeni düzenleme geliyor...

Aybüke Ünal