SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yüzde 49,25 oranındaki zamın ardından emeklilerin tepkisi devam ediyor. Emekliler, bu artışın geçimlerini sağlamak için yetersiz olduğunu ifade ederken, hükümetin çözüm çalışmalarına başladığı iddia ediliyor.

"1 TEMMUZ'DA MEMURLARA, EMEKLİLERE ZAM"

Erdursun, YouTube canlı yayınında yaptığı açıklamada, emeklilerin maaşlarına yapılacak zam için önemli bir tarih verdi. Mart ayında ek bir artış olmayacağını belirten Erdursun, "Eğer Nisan ayında bir düzenleme olacaksa, o zaman olur. Ancak seçim öncesinde zam yapmamak ve Nisan'a kadar bekletmek mantıksız olur. Zorunlu olarak 1 Temmuz'da, memurlara, memur emeklisine, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zaten artış yapılacak." dedi.

EMEKLİ MAAŞI, ASGARİ ÜCRETİN ÜSTÜNDE OLMALI

Ayrıca, hükümetin bu yıl asgari ücrete ara bir zam yapmayacağını hatırlatan Erdursun, "Hükümet, asgari ücrete zam yapmazsa, emekli aylıklarında da artış olmayacak. Özel sektörden SGK primi ve vergi primi alınmasıyla asgari ücrete her zaman daha yüksek bir artış yapılıyor." şeklinde konuştu. Erdursun ayrıca, emekli maaşlarının asgari ücret altında kalmasının nedenini de açıkladı. Çoğu emeklinin asgari ücretin altında aylık aldığını belirtirken, emekli maaşlarının en az asgari ücret seviyesinde olması gerektiğine vurgu yaptı.

Ekmek Fiyatlarına Zam Geliyor! Ekmek Fiyatlarına Zam Geliyor!

Erdursun, seçim sonrası hükümetin Temmuz ayına kadar bekleme kararının önemli olduğunu ve gelecek aylarda emekli aylıklarındaki gelişmelerin önemli olacağını belirtti.

HABER MERKEZİ

Gündem Haberleri