Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamalarla, emeklilere yönelik bayram ikramiyesi ödeme tarihleri netlik kazandı.

MİT'ten operasyon! Ele başı etkisiz hale getirildi! MİT'ten operasyon! Ele başı etkisiz hale getirildi!

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte emekliler, bayram ikramiyelerini beklemeye başladı. Geçtiğimiz yıl 2 bin TL olan emekli bayram ikramiyesi, bu yıl 3 bin TL'ye çıkarıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu özel ikramiyeden yararlanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada, "Bayram ikramiyeleri 3 bin lira olarak belirlendi. Yasa Meclis'ten geçmiş durumda. Ödeme günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz. Ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak." dedi.

Yargı Paketi'nde yer alan düzenleme kapsamında, dosya başına 3 bin lira ikramiye ödenecek. Ayrıca vefat eden eşinden veya anne-babası nedeniyle dul-yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi hisseleri oranında ödenecek. SGK, birden fazla dosyadan gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine, en fazla ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye verileceğini belirtti.

Ramazan Bayramı, bu yıl Haziran ayına denk geliyor. Emeklilik dilekçesini 1 Nisan - 31 Mayıs tarihleri arasında veren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve diğer sigortalılar, zamlı bayram ikramiyesinden yararlanabilecek. Ancak emeklilik dilekçesini 1 Nisan'dan sonra verenler, bu yılki Ramazan Bayramı'nda ikramiye alamayacaklar.

HABER MERKEZİ

Gündem Haberleri