Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya üzerinden emeklilere yönelik önemli bir duyuruda bulundu.

Bayram ikramiyeleri, 2 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına geçecek. Bu yılki bayram ikramiyesi miktarı, geçen seneye göre yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseltilmişti.

Ödemeler, SSK kapsamında gelir ve aylık alanlara ayın 17 ve 18’inde maaş ödenenlere 2 Nisan'da, 19-22’sinde maaş alanlara 3 Nisan'da, 23-26’sında maaş alanlara ise 4 Nisan'da gerçekleştirilecek. Bağ-Kur kapsamındaki emeklilerin tamamına ise 5 Nisan'da ödeme yapılacak.

Cumhur İttifakı dağııyor mu? Devlet Bahçeli'den şok paylaşım... Cumhur İttifakı dağııyor mu? Devlet Bahçeli'den şok paylaşım...

Emekli Sandığı kapsamında maaş alanlara da, ayın 1 ve 2’sinde maaş ödenenlere 2 Nisan'da, 3-5’inde maaş alanlara ise 3 ile 5 Nisan arasında ikramiyeleri ödenecek.

4Odzgg5Fg02Z7 Qa1Vx2Bg (1)

Bakan Işıkhan, konuyla ilgili, “Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Ramazan Bayramı öncesinde 2 Nisan ile 5 Nisan arasında banka hesaplarına yatırılacaktır. Kıymetli emeklilerimiz ve aileleri için hayırlı, bereketli olmasını diliyorum.” şeklinde paylaşım yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, emeklilerin bayram ikramiyesinin bu yıl 3 bin lira olacağını duyurmuştu. Erdoğan, bu iyileştirmelerin ülke bütçesine de olumlu katkı sağlayacağını vurgulamıştı.

HABER MERKEZİ

Gündem Haberleri