Zonguldak ve Kastamonu dahil 5 ilde kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratanlara operasyon! Zonguldak ve Kastamonu dahil 5 ilde kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratanlara operasyon!

Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş, emekliler ilaç ve halk otobüsü parası alınmaması gerektiğini açıkladı. 

Hüseyin Memiş emeklilerin aç olduğunu belirterek, “65 yaş üstü emeklerimizden belediye otobüslerinden para alınmaması Ankara, İstanbul’da olduğu gibi raporlu ilaçlarımızdan eczaneleri 300-400 TL gibi bir meblağ ödüyoruz. Bizler çalışırken bu yüzden 12 gibi bir parayı zaten ödedik. Çalışırken zaten dört-beş ayda bir doktora anca gidebiliyorduk. Ama şimdi yaşlandıkça haftada ve 15 günde bir doktorlardan ayrılamıyoruz. Emeklinin maaş bağlama durumunun değiştirilmesi eskiden olduğu gibi 1975 ve 1980 yıllarında yüzde 70’lerden aylık bağlanıyordu. Biz diyoruz ki, emeklinin ödediği prim gün sayısına göre aylık bağlansın. Bugün emekli 5 bin pirimi Ödemiş 10 bin prim ödeyenden daha fazla maaş alıyor. Biz adalet istiyoruz. Aspirin ödeyen çok prim ödeyenden fazla maaş almasın. Adalet sağlansın ve eşit pirimi eşit maaşı olsun. En büyük sorunumuz 2000 yılından sonra emekli intibak yasasının çıkarılması emeklimizin maaşı cumartesi veya pazara rastlarsa maaşının ödenmesi, emeklilerimiz maaş kuyruklarında bekletilmesin” dedi.

Whatsapp Image 2024 02 27 At 11.01.20