Zonguldak Belediyesi bünyesinde hizmet veren 11 katır emekli edildi. Merdivenli şehir Zonguldak'ta araçların giremediği sokaklarda çöp toplayan katırların görevi sona erdirildi. Kentin coğrafi yapısı sebebiyle çöp toplama araçlarının giremediği mahallelerde gece yarısı itibariyle yıllardır çöp toplama hizmeti veren 11 katır, yeni geliştirilen çözüm ile emekli edildi.

Kentteki 19 mahalleden 5'inde verilen hizmet doğrultusunda katırlarla toplanan çöpler, ulaşımın olduğu yola taşınarak çöp toplama araçlarına ulaştırılıyor. Araçların giremediği mahallelerden her gece yaklaşık 2,5 ton çöp toplanıyor.
Mahalle muhtarları ile yapılan görüşmeler doğrultusunda çöp konteynerleri yol kenarına taşındı. Böylelikle de uzun yıllar hizmet veren 11 katırın görevi tamamlanmış oldu. Emekli edilen katırlar, bundan sonraki hayatlarını ise yük taşımadan sürdürecek.

Fotoğrafı konuşturduğumuzda, yıllardır Zonguldak’ın hizmet simgesi olan katırlar artık yük yerine yılların yorgunluğunu dinlenerek geçirecek. Başkan Selim Alan’ın emekli ettiği katırlarına sevgi dolu bakışı ise bir başka mesaj yüklü ve anlamlıydı. Onlar hayvan da olsa duyguları var ve masum bakışlarıyla insanların vicdanlarına hitap ederler, sayın Alan'ın da etkilendiği bakışlarında saklı...

Fotoğraflar konuşursa. Haber: Mustafa Emen

 

 

 

Prof. Dr. Eksal Kargı  aday oldu! Prof. Dr. Eksal Kargı aday oldu!