Fatih Sultan Mehmet Han'ın emaneti olup Türk milletine ebediyyen vakfetmiş bulunduğu Ayasofya Camii tekrar asıl vasfına üçyüzellibinin üzerinde cemaatin kıldığı Cuma namazı ile birlikte kavuştu.Cuma namazından sonrada müminlerden milyonlar, dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından gelerek Fatih'in emanetini gezerken oldukça duygulu anlar yaşadılar.

Lozan'ın imzalanmasının 97. yılına girdiği 24 Temmuz Cuma Günü,86 yıl sonra Ayasofya'nın zincirlerinin ebediyyen kırıldığı gün oldu inşallah.

Bugün, 50, 60, 70 ve 80'li yılların gençliğinin KIZIL ELMASI olan AYASOFYA'nın ibadete açılmasına  hep beraber şahit olduk.

İSTANBUL'UN fethi ile Peygamber efendimizin müjdesine kavuşmuş olan FATİH SULTAN MEHMET HAN'IN bedduasının kalkmış olmasıda bizim için çok kıymetli olan kazanımdı.

İSTANBUL'UN FETHİ ile 567 yıl önce camiye çevrilen AYASOFYA'nın etrafına FATİH SULTAN MEHMED HAN,şahsi bütçesinden ilim tahsili için medrese,minare ve şadırvanla ayrıca gelir getirici bölmeler ekleyerek hayli kapsamlı bir külliye haline getirmiş,kendi kendine yeter halede getirerek camiyi yaşatmak adına özel bir vakıf oluşturmuştu.

Ayasofya camisini ve külliyesini amacı dışında kullananlarada beddua etmiştir.

Böyle bir bedduanın gölgesinde,
86 yıldır amacı dışında MÜZE olarak kalan AYASOFYA,
aynı zamanda ülkemizin egemenlik haklarını tam olarak kullanamadığınıda bizlere haykırıyordu.

24 Temmuz 2020 Cuma günü bütün dünyaya, EGEMENLİK HAKLARIMIZI artık hiç kimseden izin almaya gerek görmeden kullanmaya başladığımızında ilanı oldu.
Zaten Cumhurbaşkanımızda "ARTIK HAKLARINI SÖKE SÖKE ALAN BİR TÜRKİYE VAR." diye haykırarak tam bağımsız ve egemen bir ülke haline gelmeyi başardığımızı  bütün dünyaya ilan etti.

Hiç kuşku yok ki bu egemenlik hakkımızı kayıtsız şartsız kullanabilmemizde en büyük paye  TÜRKİYE CUMHURİYYETİ BAŞKANI RECEP TAYYİP ETDOĞAN'IN,
ülkemizi her alanda ve bilhassa savunma sanayisinde,enerji alanında, sağlık sistemi ve diplomasi alanında çağ atlatan ve bağımsızlığı yakalayan ufku,milli meselelerdeki hassasiyeti ve kararlı liderliğidir.

Gelişen ve güçlenen TÜRKİYE'YE ve milletinin desteğine olan güveni ile her milli davada olduğu gibi dik durarak ve sabrederek, sözünün arkasında durarak bütün dünyaya EGEMENLİK HAKKIMIZI KAYITSIZ ŞARTSIZ kullanabileceğimizi gösterdi.

İşte bu hakkımızın kullanılmasının dünyaya ilan edildiği gün,halkımızın heyecanı zirve yaptı.Sadece halkımızın değil bütün dünyadaki müslümanların(tabii ki zihnini siyonistlere satmamayı başaranların)sevincide , heyecanıda zirve yaptı.
Bütün dünyaya namazı ajanslar naklen yayınladılar.Hele Cumhurbaşkanımızın Kuran tilaveti çok yankı yaptı.Siyonistlere teslim olmuş bir kaç Müslüman ülke haricinde camilerde şükür namazları kıldılar.

Kendini muhafazakar olarak gösteren ama ipleri elinde olanların talimatları dışına çıkamayan,vazifeleri AK PARTİ'den az çok parça koparma vazifesinde olanlar elbette ipleri elinde olanların talimatı ile okunan ezanlara rağmen Allah'ın davetini duyamadıkları için elbette bu tarihi günde bu kutsal mekana gelemediler.

Gözlerimiz ve kulaklarımız son günlerde kendilerini dini değerlere saygılıymış gibi gösteren Ana Muhalefet Partisi ve MİLLET İTTİFAKI'nı başı olan CHP lideri KILIÇDAROĞLU,İP lideri ve İBBB EKREM İMAMOĞLU'nda,kendisini milliyetçi ve muhafazakar olarak tanımlayan MANSUR YAVAŞ'ta idi.

Bütün dünya ayağa kalkmış İSTANBUL ve AYASOFYA konuşuluyor,müslümanlar şükür namazları kılıyor,İBB Başkanı ise İstanbuldan kaçmış.Ankara'da ilçe belediyelerini ziyaret ediyor.
Allah aşkına söyleyin insanların aklına, bu durumda  İSTANBUL'dan ümidini kesmiş şimdi de her şey güzel olacak sloganıyla CHP kongresinde kendine zemin hazırlama peşine düşmüş diye gelmiyor mu ?

KEMAL KILIÇDAROĞLU VE EKREM İMAMOĞLU,

AYASOFYA'da kılınacak ilk Cuma için Diyanet İşleri Başkanı ALİ  ERBAŞ'ın davetine icabet etmeyeceklerini hemen açıklayarak malumu ilan ettiler.

Şimdi bunların daha sonra açıkladığı katılmama bahanesinede bir bakalım, 

Medya önünde ibadete sıcak bakmıyormuş.Objektifler önünde namaz olmazmış.

Peki seçim zamanı o cami bu cami boy boy pozlar ve videolar çekerek, sosyal medyalarda cirit atmak ne oluyor?

Olması gereken gibi şehit cenazelerinde protestolara rağmen en ön safta olmak ve pozlar vermek objektif önünde  olmuyor mu ?

Niyet okuyucu değiliz ama AYASOFYA'da ilk Cuma namazı davetine katılmamaları,çağırıp bağıran,çıkardıkları gürültü ile bizi yıldırmak isteyen dış güçlerin talimatı ile mi acaba?

Yoksa zulüm 1453'de başladı diye İSTANBUL sokaklarını karalayanlara bir diyet borcu mu?

Doğrusu merak etmemek elde değil.
İBB Başkanlığı seçimlerinde Cuma günleri değil vakit namazlarında da camiden, türbelerden çıkmayan,
Kuran'ı Kerim okuduğu videoları bol bol dağıtarak müslümanları (bence kandırılacak birileri olarak gördüğü için aşağılamış olan) kolayca etkileyeceğini düşünen,
soyadını kullanarak dindar bir aile algısını işliyen EKREM İMAMOĞLU'nuda İstanbulda ve tüm ülkedeki müminlerin  gözleri çok aradı.

Ama maalesef sandık henüz kurulmadığı için mi ?

Seçim öncesi desteğini aldığı Yunanistanı kırmamak için mi ?

Yunanistan televizyonlarının ve basının memnuniyet yayınlarının çok önemsendiği için midir,bilemiyoruz.

Bildiğimiz tek şey seçim boyunca kendisininden çok dindar olduğunu anlatarak oy aldığı İstanbulluların ve tüm halkımızın,
yahudiye zihninde esir olmamış tüm müslüman aleminin bayramı olan bu günde EKREM İMAMOĞLU'da,onun gibi ipi birilerinin elinde olanlarda yoktu.

Google bile "AYASOFYA MÜZESİ"olarak  yazdığı yazısını,"AYASOFYA CAMİİ" olarak revize etmiş ama, İBB BAŞKANLIĞI hala duraklardaki "AYASOFYA MÜZESİ" yazısını "AYASOFYA CAMİİ"olarak hala daha revize etmemiş veya edememiş. Bu korkudan mı yoksa içindeki gerçek duygularının isyan olarak  yansıması mıdır,insanımız kararını verecektir.

İMAMOĞLU hızını alamadı herhalde ki ANKARA'DA LOZAN'IN yıldönümü kutlamalarına katılarak veya CHP kurultayında kendine zemin hazırlayarak birilerine mesaj vermeye çalışıyordu herhalde.

Belediye personelinin duyarlı hareketi takdir topladı! Belediye personelinin duyarlı hareketi takdir topladı!

Allah Allah yoksa CHP den veya diplomasiden yeni bir görev mi aldı ya da acaba alacak mı?

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanlığından ayrıldıda biz mi duymadık?

Ya da başkanlık bir kaç gömlek büyük geldi de yine dinleniyor mu(tatil mi yapıyor) ?

15 Temmuz darbesinden önce,her şey güzel olacak diyen FETÖ sloganına benzer bir sloganla,
Artık İSTANBUL'da her şey güzel olacak diyerek iktidara geldikten sonra,
Her felakette İSTANBUL dışında tatilde veya başka toplantılarda görmeye alıştık.

Ekmek ,su ve ulaşım ucuzlayacak diye vaatlerden sonra ilk icraatından biri fiyat düzenlenmesi adında zam olduğunu gördük.

İsrafa son vereceğiz diye iktidara gelirken İSTANBUL'daki CHP li belediye başkanlarına belediye kasasından yemek ısmarlamayı gördük.Adam başına 6 bin küsür lira tutan yemeklerle israfın nasıl önlendiğinide gördük.

Şimdide İSTANBUL'un 86 yıllık özlemi gideriliyor,
İBBB başkanının (seçim olsa olurdu ama seçim yok) halkının yanında olması beklenirken ANKARA'da çıkması bize acaba İMAMOĞLU bırakmak mı istiyor,düşüncesini getirdi.

Şaşırdık mı hayır,tamda CHP ruhuna uygun bir davranış olarak görüyoruz.

Yani MİLLİ DEĞERLERE saygıyı sadece seçimden seçime oy için görebileceğimiz bir CHP, KILIÇDAROĞLU, İMAMOĞLU ve MANSUR YAVAŞ'A hatta böyle bir Millet ittifakına şahit oluyoruz. 

FATİH SULTAN MEHMED HAN'IN vasiyetinden YUNANİSTAN'IN rahatsız olmasını  ve kıyametler koparmasını anlayabiliyoruzda CHP ve İP 'in bu vasiyetten rahatsız olup mahkemelere koşacak kadarda rahatsız olacaklarını beklemiyorduk.

Maalesef hüsnü zannımızda yanılmışız.......,,,, 

Ama Müslüman Türk milleti gerekli cevabı 2023 de vermesini çok ama çok iyi bilecektir.