Avrupa’da ekmeklerin poşet içinde satılması yıllar önce gerçekleşti ama ülkemizde halen maalesef ekmekler açıkta satılmaya devam ediliyor.

İçinde bulunduğumuz Korana Virüsünün yoğun olduğu tehlikeli günlerde “Hijjen” konusu gerçekten çok önemli. Uzmanlar her defasında “El hijyeni” ne özellikle dikkat çekiyor. Ve ellerimizin mikrop taşıdığını ifade ediyor. Ever bu konuda haklılık payı büyük. Her şeyi ellerimizle tuttuğumuza göre mikrobu taşımak ya da taşımamak yine ellerimizdedir.

Şimdi aşağıdaki yazıya dikkat edelim ve beyin jimnastiği yapalım. Bu yazının hangi fırının camına asıldığı önemli değil, önemli olan yazıdaki dikkat çeken durumdur.

Ne yazılmış, “Lütfen ekmeği ellemeyelim.”

Çok doğru teşekkür ederiz de,

Ekmek ellenmeden poşete nasıl girecek?

Burada önemli olan ekmeğin ellenmeden poşetin içinde olması ve Avrupa’daki gibi insanların ekmeğini poşetle satın almasıdır. Böylelikle de hijyen ve güvenli şekilde ekmeği evlerine getirmek mümkün olacaktır.

Cem Dereli, Genel Ticaret Fuarında Cem Dereli, Genel Ticaret Fuarında

Dolayısıyla da bu yazının bana göre hiçbir hükmü ve gerçekçi yanı yoktur. Vatandaş ekmeğin sıcak olup olmadığını, yanık olup olmadığını kontrol etmeden (almayacağına ve almadığına)  göre göstermelik bu yazı sadece göz boyamaktır.

Fotoğrafı konuşturalım ama fotoğraf adeta gerçeği ispat etmiş baksanıza…

HAZIRLAYAN : MUSTAFA EMEN