Zonguldak Valiliğinin, Zonguldak'taki Maden Makineleri üreticileri Sanayileşme projesi olan MAKZON kapsamında görüşme ve incelemelerde bulunmak üzere Almanya'nın dünyaca ünlü firması pazar günü Zonguldak'a gelerek incelemelerde bulunacak.

Dünyaya maden makinaları üreten Halbach - Braun HB firması yetkilileri 16 Şubat pazar günü Zonguldak'a geliyor.

Vali Erdoğan Bektaş'ın başlattığı ve öncülüğünde devam eden, Vali yardımcısı başkanlığında Maden ocaklarında güvenli iş ortamı, Üniversitenin de dahil olduğu  ortak çalışma imkanlarının oluşumu, yatırım ve makine üretim sektöründe eğitim araştırma gibi konuları görüşmek üzere Halbach - Braun HB firması yetkililerinin 17-20.02.2020 tarihlerinde Zonguldak, Karabük ve Ankara'da görüşmelerde bulunmak üzere Zonguldak'a geleceği öğrenildi. 

Avrupa Zonguldaklılar Derneği'nin Almanya'da düzenlediği program çerçevesinde ziyaret edilen fabrikanın yetkilileri hem iadeyi ziyarette bulunacaklar hem de fabrikaları ve Filyos Projesi kapsamında yapılacak Endüstri Bölgesini inceleyecekler. 

TTK, Erdemir, Kardemir başta olmak üzere bazı kuruuşları ziyaret edecek olan heyet maden ocağına da inip üretilebilecek maden makineleri hakkında bilgi toplayacaklar. 

Bölgedeki teşvikler hakkında da bilgi edinecek olan firmanın Zonguldak'a yatırım yapabileceği belirtildi. 

Hutbeyi iyi okuyarak bölge birincisi oldu... Hutbeyi iyi okuyarak bölge birincisi oldu...