Milli İstihbarat Teşikilatı'nın son dönemde İsrail, Rusya ve İran bağlantılı istihbaratçılara yönelik başarılı operasyonlarının ardından, İstanbul Emniyeti DEAŞ'ın birbirinden habersiz hücrelerinden oluşan yaklaşık 10 bin kişilik kadrosuna erişti. Kanlı terör örgütü DEAŞ'ın 'Yalnız Kurt' nitelendirilen terörist listesi İstanbul Havlimanı'nda gerçekleştirilen başarılı operasyonla ele geçirildi. Operasyonda listeyi, 8.5 Euro karşılığında almak için anlaşan İran istihbaratına çalışan 5 casus ve kurye de yakalandı.

EL BAĞDADİ'NİN SAKLADIĞI KARGO
Batılı ABD'li CIA, İngiliz MI6, İsrail'li Mossad ile İran'ın VAJA adlı gizli servisleri yıllardır DEAŞ'a yönelik karşı istihbarat ve örgüte sızabilmek adına espiyonaj faaliyetleri sürdürüyordu.

Sandık görevlileri ücretlerini istiyor! Sandık görevlileri ücretlerini istiyor!

Küresel istihbarat servislerine bağlı 40 özel ajan, Silahlı Terör Örgütü DEAŞ'a ait paha biçilemeyecek nitelik de çok gizli bir kargoyu ele geçirebilmek için yıllardır Tacikistan, Özbekistan ve Pakistan dağlarında farklı kimliklerle görevlendirilmişti.

Tek görevleri 27 Ekim 2019 tarihinde öldürülen DEAŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'nin yıllardır özenle sakladığı kargoyu ele geçirmekti.

KURYENİN BACAKLARINI KESTİLER
DEAŞ'ın eski lideri Bağdadi öldürülmeden önce kargo, 3 Şubat 2022'de öldürülen diğer lider Ebu İbrahim El Haşimi El Kureyşi'ye geçti. Kureyşi, kargonun içinde bulunan çok gizli arşivin kesinlikle ele geçirilmemesi için başka bir ülkeye nakletmeye karar verdi.