Belediye binası önüne asıldı! Herkes rakamı görünce şok oldu Belediye binası önüne asıldı! Herkes rakamı görünce şok oldu
Detaylar için tıklayınız
  • Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Orhan Yıldız, 'Evde kal' çağrısına uymayanlara çarpıcı bir uyarı yaptı: "Hastalar aşamalı olarak şuurlarını kaybediyorlar, solunum zorluğu çekiyorlar, hava açlığı başlıyor. Bu ölümleri gördüğüm için açıkçası benim hastane görevim olmasa kapımı kilitler, kimseye açmam.
  •  
  • " Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Yıldız, hastalığın yavaşlamasına rağmen insanların 'Evde kal' çağrısına uyması gerektiğini vurguladı, "mayıs ayı virüsün süresi hakkında belirleyici olacak" diye konuştu.
  •  
  • Yıldız, şunları söyledi: "Ventilatör ve yoğun bakım yatağı konusunda pek çok Avrupa ülkesinden daha iyi gidiyoruz. Çok iyi saha kontrolü yapıyoruz. Bütün bunlar hastalığın hızını nispeten yavaşlattı. Hastalıkta yavaşlama insanları gevşetmemelidir. Bazı insanların 'Evde kal' çağrılarına uymaması büyük sıkıntı. Evde kalma çağrısına uymayan kişilerin, koronavirüs hastalarının nasıl ağır tedavi gördüğünü görmesi keşke mümkün olsa. Hastalar aşamalı olarak şuurlarını kaybediyorlar, solunum zorluğu çekiyorlar, hava açlığı başlıyor. Açıkçası benim hastane görevim olmasa işin bitti deseler, koronavirüsten nasıl ölündüğünü gördüğüm için kapımı kilitler kimseye açmam, hiç çıkmam."