Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural dün Zonguldak'ta kurası gerçekleştirilen TTK işçi alımı yabancı uyruklu vatandaşın çıkmasına bu sözlerle tepki gösterdi.
 

Zonguldak-Ereğli yolunda kaza! Ekipler orada Zonguldak-Ereğli yolunda kaza! Ekipler orada

"Çalışma hakkı, kişinin arzu ettiği bir iş ve insan onurunu koruyacak bir gelir ile yaşamını sürdürmeyi güvence altına alan bir temel insan hakkıdır. 
Son yıllarda bu temel hakkın sağlanmasında maalesef ki Türk vatandaşları yerine yabancı vatandaşlara öncelik verilmekte.  Türk vatandaşlarımız, gençlerimiz kendi vatanlarında işsizken yabancılara her alanda istihdam sağlamak için çaba gösterilmektedir. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında yabancı istihdamına öncelik verilmesi Türk vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüğü olan çalışma hakkının ihlali niteliğindedir. Bu durumun örneğini dün yapılan TTK işçi alımı kurasında bir kez daha gördük. 
Heyecanla ve umutla bekleyen bir çok gencimiz yerine, vatanımızla bağı dahi olmayan, şehrimize nereden nasıl geldiği bilinmeyen Mısır asıllı bir şahıs TTK’ nın yayınladığı listede birinci sıradan kuradan çıkmıştır.  Zonguldaklı onlarca gencimizin umudu yerle bir edilmiştir. 
Şehrimiz için TTK son derece önemlidir. Birçok gencimiz için baba mesleğidir, baba ocağıdır. Zonguldak’ımızın değerli çocukları asla sahipsiz değillerdir. Önceliğimiz kendi geleceğini kurmaya çalışan ve çabalayan vatanımızın asıl sahipleri olan gençlerimiz olmalıdır. 
Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanlığı olarak Zonguldak gençlerinin temel hakkı olan istihdamın yabancılara tanınmasını asla kabul etmiyoruz. Süreci sıkı bir şekilde takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.            Devrim Dural Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı" şeklinden açıklama yaptı.